Yabancı Öğrenciler Dövizlerini Bozdurdu, Ekonomiye Destek Veriyorlar

Edirne’de öğrenimlerine devam eden yabancı öğrenciler, döviz kurlarında meydana gelen hareketlenmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısı üzerine Tarihi Ali Paşa Çarşı’na gittiler ve oradaki döviz bürosunda ellerinde olan dövizleri bozdurdular.

“Türkiye Ekonomisine Destek Veriyorlar”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, yabancı öğrencilerin Türkiye’yi kendi vatanları gibi benimseyip, sahip çıktıklarını, bu nedenle de Türkiye’nin yanında olduklarını göstermek adına ellerinde bulunan dövizleri bozdurduklarını söyledi. Başkan Erdoğan’ın çağrısını yapması üzerine Edirne’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin farkındalık oluşturmak, Türkiye ekonomisine destek vermek adına ellerinde bulunan tüm dövizleri bozdurduklarını söyleyen Çalışkan, Türkiye’ye karşı başlatılan savaşta herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini, herkesin buna ihtiyacının olduğunu, bu kapsamda da öğrencilerin Türkiye’ye olan gönül borçlarını ödemek ve devletin yanında olduklarını göstermek için böyle bir girişimde bulunduklarını, bu nedenle de tüm öğrenci arkadaşlarını tebrik ettiğini, Türkiye’nin onların ikinci vatanı olduğunu ve bu nedenle de sahip çıktıklarını söyledi.

Yunanistan’dan Edirne’ye gelen Seyhan Mehmedali ise, Türkiye’nin her zaman kendilerinin yanında olduğunu ve her zaman güçlü bir ülke olduğunu, Cumhurbaşkanı ve Türkiye’ye destek vermek, ülkenin her zaman yanında olduklarını göstermek adına ellerinde olan dövizleri bozdurduklarını, Türkiye’nin bu durumdan iyi bir şekilde çıkacağını söyledi.

Trakya Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünün 4. Sınıfında eğitim gören Begench Gurbanov ise, Türk Lirasına destek verdiklerini, her zaman da Türkiye’nin yanında olduklarını söyledi.