Borç Yapılandırması Yapacaklara Uyarı!

Hükümet tarafından borç yapılandırması yapacak olan kişilere son kez uyarı yapıldı. Yapılandırma için son günün bugün olduğu açıklanırken vatandaşlara uyarı yapıldı.

Vatandaşın kamuya olan borçlarını daha rahat ödemeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önemli bir çalışma yapılmıştı. Bu çalışmalarla birlikte vatandaşların borçlarını daha rahat bir şekilde ödeyebilmeleri ve gecikme faizlerinden kurtulabilmeleri için yapılandırma hizmetinin pek çok vatandaş tarafından büyük ilgi gördüğü tespit edildi. Daha önce iki kez sunulan yapılandırma şansının Mayıs ayında kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte üçüncü bir yapılandırma şansının sunulmasına karar verilmişti.

Bir süredir devam eden yapılandırma başvuruları için Çalışma Bakanlığı tarafından son bir uyarı yapıldı. Bugün gece saatlerine kadar vergi dairelerinin mesai içerisinde bulunacağı tespit edildi. Bunun ardından bugün başvuru tarihinin son gün olduğu açıklandı. Bugün yapılmayan başvurular için sonrasında herhangi bir ek sürenin verilmeyeceği açıklandı. Yapılandırma başvurusu yapmayan vatandaşların bugün haklarını kaybetmeleri ve kamu borçlarını eski sistemle birlikte ödenebileceği konusunda uyarılar yapıldı. 27 Mayıs tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kanunla birlikte yapılandırma sisteminde işsizlik primi, sigorta primi, vergi borçları, damga vergisi,idari para cezaları ve kurum ödemeleri hakkında kolaylık sağlanması planlananlar arasında yer alıyor.

Kamuya olan borçların ödenmesi için son başvuru tarihinin bugün olduğu özellikle vurgulanmıştı. Bunun ardından zaman kaybetmeden vatandaşların vergi dairelerine gitmeleri gerektiği belirtildi. başvuru tarihinden sonra Temmuz ayında ilk ödemelerin yapılması planlanıyor. Ödemeler iki ayda bir belirli taksitlerle yapılacak. Kolay ve esnek ödeme imkanları ile icra durumunda olan borçluların rahatlatılması planlanıyor.