42. Yılında Türkiye’nin En Kıymetlisi Aselsan Oldu!

Aselsan bugün tam 5.000 çalışanı ve yöneticileri ile birlikte 42. yıl dönümünü kutlamak için Anıtkabir’i ziyaret etti. Şirket aynı zamanda 2017 yılında elde ettiği ivme ile Borsa İstanbul’da işlem gören en yüksek değere sahip halka açık şirket olma ünvanını elde etti.

2017 yılının başından bu yana Borsa İstanbul’da önemli bir yükselme yaşayan Aselsan, tam yüzde 245 oranında değer yükselmesi elde etti. Gün içerisinde yaşadığı yükseliş ile birlikte hisse değeri 45,62 Türk Lirası’na kadar yükselen Aselsan, zirvede yer alan Garanti Bankası’nı yerinden ederek zirveye yerleşti.

Günün ilk yarısı içerisinde yüzde 5,08’lik değer artışı yaşamayı başaran Aselsan, hisse başı değeri 44,24 Türk Lirası’na yükseldi. Bu yükseliş ile birlikte piyasa değerini 44,2 milyar Türk Lirası’na yükselten Aselsan, 44 milyar Türk Lirası tutarındaki piyasa değeri ile birinci sırada yer alan Garanti Bankası’nın önüne geçmeyi başardı.

Garanti Bankası’nı ikinci sırada yer alırken, üçüncü sıradaki onuma 43 milyar Türk Lirası piyasa değeri ile Koç Holding yer ederken, 39,4 milyar Türk Lirası tutarındaki piyasa değeri ile Akbank takip ediyor. Listenin beşinci sırasında ise 32,4 milyar Türk Lirası piyasa değeri ile Erdemir yer alıyor.

9 aylık dönemde net kârını yüzde 214 oranında artıran Aselsan, 2016 yılının aynı dönemine oranla 389,1 milyon Türk Lirası’na yükseltti.  Temmuz ve Eylül döneminde ise Aselsan’ın mali tablolarında iki katlık bir yükselme yaşanarak 2,1 milyar Türk Lirası’na yükseldi.