Ankara’dan Yenilenebilir Enerji Hamlesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, aldığı yeni bir karar ile yenilenebilir enerji için destek vereceğini duyurarak çalışmalarına başladı.

Türkiye’nin başkentini idare eden belediye tarafından alınan bu kararın, tüm belediyelere örnek olmasını tavsiye ederken, güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinin inşası, kurulması ve faaliyete geçmesi ile ilgili karar bugün Başkent Belediye Meclisi’nden geçerek açıklandı.

Ankara’nın çeşitli ilçelerine kurularak faaliyete geçirilmesi planlanan güneş ve rüzgar enerjisi santralleri, hem Ankara, hem de Ülke ekonomisi için önemli bir getiri sağlayacağı ön görülüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği toplantıda gündem konusu olan yenilenebilir enerji, karara bağlanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Meclisin ikinci başkan vekilliği görevinde olan Nail Çimen’in başkanlığında bir araya gelen Ankara Belediye Meclisi, konu hakkında hızlı bir sanayileşme sürecine bulunulduğunu göz önüne alarak, nüfusu her geçen gün artan Ankara için ihtiyaçları karşılayabilmek adına yapılması gerekilen doğru kararın bu olduğu görüşlerine yer verilirken, nüfus ve sanayileşme ile birlikte artış gösteren enerji ihtiyacının bu yöntem ile çözüme kavuşturulmasının hedeflendiği belirtildi.

Ankara Belediye Meclisi’ne sunulan Başkanlık yazısında bahsi geçen bu konular yer alırken, kurulması planlanan güneş enerjisi santralleri ve rüzgar enerji santrallerinin üretim maliyetleri ile ilgili bilgiler de yazıya dahil edildi.

Daha Sağlıklı ve Doğa Dostu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından verilen başkanlık yazısında yer alan konular arasında, kurulması konusunda hedef gösterilen rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin üretim maliyetlerine yer verilirken, aynı zamanda yenilebilir enerjinini insan sağlığı ve doğa ile dost oluşuna, fosil yakıtlara oranla zarar içermediğine vurgu yapıldı.