Arabulucular Sorunları 3 Haftada Çözecek

İş davaları hakkındaki sorunların yıllarca sürmesi çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Bunun ardından sorunların arabulucular sayesinde 3 haftada çözüme kavuşturulması için yeni bir çalışma yapıldı.

Yakın zamanda Mecliste iş mahkemeleri tarafından yeni bir çalışmanın gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu süre içerisinde İş Mahkemeleri konusunda gerçekleştirilecek çalışmanın son derece dikkat çekmesi planlanıyor. Bu konuda yeni maddeler hazırlandı. Hem çalışanların hem işverenlerin gem de arabulucuların bu konu hakkında çeşitli düzenlemeleri yakından takip etmeleri planlanıyor. İş mahkemelerinde biriken yoğun dosyalara artık mahkemelerin yetişememesi sonrasında bu tür bir kararın alındığı açıklandı.

Yeni düzenlemeler sonrasında tazminat davaları, işe iade davaları ve pek çoğu hakkındaki kararların verilmeden önce sorunun çözümü için arabulucuların yoğun bir mesai içerisine girecekleri öğrenildi. Geçmişe bakıldığı zaman iş konularında ortaya çıkan sorunlar çerçevesinde açılan davaların yıllar sürdüğü ve bu süreçte hem işverenlerin hem de çalışanların çeşitli mağduriyetler yaşadıkları ortaya çıkmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında bu sorunun üstesinden gelinmesi planlanırken bir anlamda sürenin de minimum seviyeye indirilmesine karar verildi.

Arabulucuların bakacakları sorunlar karşısında artık sürenin iyice kısaltılmasına karar verildi. Yıllar süren ve herhangi bir sonuca bağlanamayan davaların ardından arabulucu hizmetleri sayesinde orunların karşılıklı gerçekleştirilecek görüşmeler sonrasında 3 haftada tamamen çözüme kavuşturulması planlanıyor. Bu sayede iş mahkemelerinde bulunan pek çok dava dosyasının bu süreçte azalması ve mahkemelerin daha büyük sorunlara çözüm bulmaları için rahat bir nefes almaları planlanıyor. Karşılıklı yapılacak görüşmeler sonrasında sonuçlanan durumların karşılıklı kişiler arasında da sorunların sona ermesinin planlandığı açıklandı. Bu konuda yakın zamanda çalışmaların tamamen sonuçlanması planlanıyor.