Kredi Kartı Kullananlara Önemli Uyarı!

Kredi kartı kullanan vatandaşların 17 Ağustos tarihinden itibaren kartların internet alışverişine kapatılacağından dolayı gereğinin yapılması gerektiği konusunda uyarıldıkları belirlendi.

Teknolojinin gelişmesi ve zamanın değerinin insanlar tarafından anlaşılmasının ardından alışverişler internet üzerinden yapılmaya başlandı. Bu durum hem zaman hem de enerji kayıplarının önüne geçmeye başladı. Bu süreç içerisinde dolandırıcılık olaylarının da arttığı tespit edildiğinden dolayı kredi kartı kullanıcılarının çeşitli mağduriyetler içerisine girdiği öğrenildi. Yeni düzenlemelerin ardından kredi kartlarının artık online sistemde kapatılmasına karar verildi.

Kredi kartı kullanıcılarının kartlarının 17 Ağustos tarihinden itibaren kapatılmasına karar verildi. Bu süreçte artık internet üzerinden herhangi bir şekilde alışveriş yapılamayacak. Ancak bu durumdan şikayetçi olan ve online alışveriş yapmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak bankaları ile iletişime geçmeleri ve bu iletişim sonrasında kartlarının internet alışverişine açılmasını istemeleri gerekiyor. Banka ile geçilecek olan iletişim sonrasında onay vermeleri halinde eski sistemde olduğu gibi kredi kartlarını sorunsuz bir şekilde internet alışverişlerinde kullanmaları için gerekli imkanların sağlanması planlanıyor.

Bunun için vatandaşların bankaya gitmelerine gerek kalmayacak. Telefon ile yapacakları görüşmeler sonrasında onay vermeleri halinde kredi kartları internet alışverişlerine açılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan uyarıların ardından yeni üretilecek ve vatandaşlara ilk kez verilecek kredi kartlarının da internet alışverişine kapalı olarak gönderileceği belirtildi. Vatandaşların bankalarla herhangi bir şekilde iletişime geçmemeleri halinde online olarak satış işlemlerinde kartlarını kullanmayacakları ortaya çıktı.