Araç Sahiplerine Müjde Verildi!

Alınan yeni bir karar sonrasında LPG dönüşümü yapılacak araç sahiplerine yeni bir müjde verildi. Artık gaz sızdırmazlık raporunun alınmasına gerek kalmayacak.

Araç sahiplerini yakından ilgilendirecek yeni bir karar verildi. Bu kararı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı açıkladı. Araçlar kanunu çerçevesinde bazı değişikliklerin yapılmasına karar verildi. LPG dönüşümü yapılan araçlar için bazı bürokratik işlemler yapılıyordu. Bu işlemlerin artık kaldırılması ve sürecin hızlandırılması için araç sahiplerine müjde niteliğinde bir karar verildiği açıklandı. Alınan yeni kararla birlikte tüm evrak işleri son bulacak. Bu durum araç sürücülerinin maliyetinin de azaltılmasını sağlayacak.

LPG’li araç sahiplerinin yararlanacağı işlemler sonrasında yıllık olarak ödenen 20 milyon liralık işlem ücretleri ödenmeyecek. Bu durum araç sahiplerinin zaman tasarrufu yaşamalarına da neden olacak. Artık LPG dönüşümü belirlenmiş olan yetkili servisler tarafından yapılacak. Araç muayene istasyonlarında ise gerekli muayenelerin yapılması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanması için süre verildi ancak Resmi Gazetede yayınlanan karar sonrasında durumun hayata geçirildiği açıklandı. Bugün itibariyle karar hayata geçirilmiş oldu. Yeni kararların üretimi yapılacak LPG tanklarının ömrünü de uzatacağı belirlendi. firmalar gerekli denetlemeleri yapacaklar. Daha önce istenilen ve zorunlu tutulan hizmet yeterlilik belgesi yeni kararlarla birlikte tamamen kaldırılmış oldu. Bu işlem sonrasında hizmet yeterlilik belgesinin birçok firma için üretimi zorlaştırdığı tespit edilmişti. Artık işlemler kolaylaştırıldı.

26 Ekim tarihinde girecek bir başka çalışma sonrasında ise araç yetkili servisleri onaylanmış olan cam filmlerinin satışını gerçekleştirebilecekleri gibi aynı zamanda montajının da yapılması planlanıyor. Çalışmalar bir süredir devam ederken gerekli detaylar belirlendi. Bu detayların ardından tarih belirlendi. Resmi Gazete’de yürürlüğe girdiği açıklandı.