Bakan Özlü: 30 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlığın Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) dönük yapılan çalışmaları kapsamında açıklamalar yaptı. Özlü, Hatay Hassa OSB ile birlikte 30 bin kişiye iş imkanın sağlanacağının müjdesini verdi.

Organize Sanayi Bölgeleri ile az gelişmiş alanlarda sanayiyi yaymaya ve çalışma olanakları yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Özlü, bunun sonucunda sanayinin dengeli bir şekilde dağılımı ile düzenli kentleşmenin oluşacağını belirtti.

Bakan Özlü, Organize Sanayi Bölgelerinin yer aldığı şehirlere sağlanan olanaklara dikkat çekerek, Organize Sanayi Bölgeleri’nin yatırımların ortaklaşa yapılmasına, enerji, ulaşım, çevre ve benzeri gibi asgari alt yapı koşullarının tek bir elden yönetiminin sağlanmasına, üretim maliyetlerinin düşürülmesine, kalite standartlarının artmasına zemin hazırladığını söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri’nin planlı kalkınmanın önemli bir etkeni olduğunu söyleyen Bakan Özlü, bölgelerin yer aldığı illerdeki sanayilerin gelişimlerine önemli ölçütte katkı sağlayacağını ifade etti.

Bakan Özlü, Hatay Hassa OSB’nin bakanlık tarafından kuruluş işlemlerinin bittiğini söyledi. Bununla birlikte tüzel kişilik kimliği alan OSB’lerin sayılarının 300’e yaklaştığını söyleyen Bakan Özlü, Hassa OSB’nin Hatay’ın en büyüğü olduğunu, 13 bin 770 metrekarelik bir alana sahip olduğunu, ülkemizin en büyük ilk 10 OSB arasında yer aldığını söyledi.

Hatay OSB’nin iş birlik yapısı hakkında bilgi veren Bakan Özlü, bölgede yüzde 72 oranında katılım payının ve 10 üye ile birlikte Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının oluştuğunu söyledi. Buna ek olarak yüzde 10 oranında katılım payı ile birlikte 2 üyeden oluşan Hassa Belediye Başkanlığı’nın, yüzde 6 oranında katılım payı ile birlikte 1 üyeden oluşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının olduğunu ve yüzde 12 oranında katılım payı ile birlikte 2 üyeden oluşan Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının olduğunu söyledi.