Bakanlık Binasında 9 Ayda 115 Ton Atık Ekonomiye Döndü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’nde geri kalan 9 aylık süreçte toplamda 115 ton atık ekonomiye geri kazandırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın atıkların ekonomiye geri kazandırılmasını amaçlayan Sıfır Atık Projesi’nde 9 ay geride kaldı. 9 aylık süreçte sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ana hizmet binasının genelinde 84 tonluk kağıt ve karton, 20 tonluk plastik, 4,5 tonluk cam, 2,2 tonluk metal, 3,2 tonluk organik ve 1,2 tona tekabül eden bin 200 litrelik bitkisel yağın geri kazandırılması sağlandı.

Çalışanların Alışkanlıklarını Değiştirmek Hedefleniyor!

Atıklar ayrı ayrı toplanıp, ekonomiye geri kazandırılırken, aynı zamanda Bakanlık çalışanlarının da alışkanlıklarında değişiklikler yapılarak projenin verimliliğini en üst düzeye çıkartabilmek hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ana Hizmet Binası’nda yer alan ofislerin her birinden çöp kovalarını kaldıran Bakanlık, geri dönüşüm kumbaralarına olan ilginin artırılmasına önem vermiş oldu. Proje sayesinde elde dilen 84 tonluk atık kağıt sayesinde 9 ay gibi bir sürede bin 440 adet ağacın kesilmesi de önlenmiş oldu.

Aynı zamanda 16 ton sera gazının azaltılması sağlanırken, 320 varillik petrolün, 8 tonluk cevherin kullanılması da engellendi. Atıklarında toplamda 1,2 ton kompost gübre ve bin 200 litre biyodizel yakıt elde edilmiş oldu.

Sokak Hayvanlarına Önemli Destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ana Hizmet Binası’ndan elde edilen  yemek ve ekmek atıklarının toplam boyutu 1,3 tonluk bir seviyeye ulaşırken, bu atıklar için de Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’ne gönderim gerçekleştirildiği ifade edildi.