Booking.com Geri Dönüyor!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından bir süredir çeşitli çalışmalar yapılıyordu. Booking.com’un tekrar faaliyetlerine başlaması için adımlar atıldı. Görüşmelerin yakın süreç içerisinde başlamasına karar verildi.

Turizm sektöründe son aylarda booking.com krizi yaşanmaya başlamıştı. Tatilcilere uygun fiyatlı otel ve rezervasyon seçenekleri sunan sitenin bazı şikayetler sonrasında inceleme altına alınmasına karar verildi. Bu incelemelerin ardından haksız rekabetin ortaya çıktığı düşünülerek sitenin Türkiye’de bulunan faaliyetlerinin tamamen sonlandırılmasına karar verildi. Ancak tatilciler için sıklıkla kullanılan sistemin kapatılması turizmcileri de olumsuz bir şekilde etkiledi. Özellikle küçük ve çok duyulmamış işletmelerin işlerinde bir durgunluğun yaşandığı tespit edildi.

Büyük otellerin dahi bu durumdan bir anlamda etkilendikleri açıklanmıştı. Tartışmaların büyümesi sonrasında hükümet devreye girerek krizin çözülmesi için harekete geçti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kapatılan sitenin yetkilileri ile görüşmek için harekete geçti. Yapılacak olan teşvikler sonrasında tekrar eski sistemin ülkede kurulması bekleniyor. Site yetkilileri ile karşılıklı olarak yapılacak görüşmelerin ardından alınacak karar şimdiden merak konusu oldu. Görüşmenin bugün öğlen saatlerinde yapılması planlanıyor. Turizm sektörünün bir süredir yaşamış olduğu problemler göz önünde bulundurulmuştu. Söz konusu firmanın tekrar faaliyetlerine türkiye’de devam edebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Turizm alanında yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması ve kötü günlere dönüşün sağlanmaması için yasakların kaldırılması gerektiğine karar verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da sürecin yürütülmesine karar verildi. Türkiye Otelciler Birliği durum değerlendirmesi yaparken sitenin turizm sektörü için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dile getirmiş oldu. 13 bini aşkın turizm işletmesinin pazarlamasının online olarak bu site aracılığı ile yapıldığı belirlendi. Böyle bir platformun yasaklarla engellenmesi turizm sektörüne vurulmuş bir darbe olarak değerlendirildi.