Proje Çevresinde Bulunan Arsalar Değerlendi!

Son dönemlerde yapılan büyük projelerin çevresinde bulunan arsaların değerinin hızlı bir şekilde artması dikkatlerden kaçmadı. Metrekare fiyatları adeta dudak uçuklatmaya başladı.

Türkiye’nin kalkınması ve daha ileri seviyelere taşınması için gerçekleştirilen mega projeler son dönemlerde kendisini göstermeye başladı. Sayılarının her geçen gün arttığı projelerden çevrelerinde bulunan arsalarında nasiplenmeye başladıkları belirlendi. Köprü ve otoyol gibi büyük projelerin çevresinde bulunan daha önce normal fiyatlardan satışa sunulan arsaların son dönemlerde dudak uçuklatan fiyatlardan satışa sunulmaları dikkat çekti. Yapılan araştırmalar sonrasında arsa fiyatlarının artışından dolayı arsa sahiplerinin son derece mutlu oldukları belirlendi.

Türkiye’nin kalkınması, hedeflerin tutturulması ve ulaşım gibi sorunların üstesinden gelebilmek için planlanan mega projelerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Bu bölgelerde arsa ve konut fiyatları da artış gösteriyor. Değerlendirme uzmanları tarafından yapılan açıklamalarla birlikte bölgelerde bulunan konutların fiyatları sadece 2 yıllık bir süreç içerisinde yüzde 60 oranında artış göstermeye başlandı. Son dönemlerin merakla beklenen projeleri arasında yer alan Çanakkale Köprüsünün temeline 18 Mart tarihinde başlanmıştı. Aradan sadece birkaç ay geçmesine rağmen bölgede arsa ve konut fiyatları dudak uçuklatmaya devam ediyor. Yatırımcılar bir anda gözleri köprü inşaatının çevresinde bulunan tarla ve konutlara çevirmeye başladılar.

Tarla ve konut sahiplerinin satışlar konusunda aceleci davranmadıkları ve bazı vatandaşların satışlardan önce projenin tamamlanmasını bekledikleri öğrenildi. Bu sayede değerin biraz daha artırılması planlanıyor. İstanbul yapılan köprü ve tünel çevresinde bulunan konut ve tarla fiyatlarının da son dönemlerde giderek arttığı ve vatandaşların bu bölgelere yönelmeye başladıkları açıklandı.