Çavuşculu: Kuyumculuk Sektöründe Taksitli Satış Olmalı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Çavuşculu, kuyumculuk sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kredi kartıyla yapılan alışverişlere değinen Çavuşculu, 4 taksite satışın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kuyumculuk sektöründe taksitli satışın kaldırılması hakkında açıklamalarda bulunan Çavuşculu, bunun imalatçı ve perakendecilerin işlerini zora sokacağını, işlerde düşüşler meydana geleceğini söyledi. Bunlara ek olarak vatandaşların nişan, düğün ve benzeri gibi özel günler için altın takıları almak istemeyeceklerini söyleyen Çavuşculu, altın takılarını almakta zorlanacakların olabileceğini, bunun sonucunda da kuyumculuk sektöründe kredi kartına taksitle imkanında 4 dönem sınırlamasının kaldırılması gerektiğini, 4 taksit yerine 9 ya da 12 olması gerektiğini söyledi. 4 taksitle kredi kartı alışverişlerinin vatandaşları zorlayacağını söyleyen Çavuşculu, 9 taksit ya da 12 taksidin daha makul olduğunu belirtti.

Çavuşculu: Kuyumculuk Sektöründe Kredi Kartına 4 Taksit Sınırlaması Kaldırılmalı

Nişan, düğün ya da benzeri özel günlerde vatandaşların altın almak istediklerini söyleyen Çavuşculu, vatandaşların bir kısmının bunu taksitli aldığını, taksitle altın alımlarının daha rahat olduğunu, bu kapsamda da yetkililerin kredi kartlarına ilişkin yönetmeliği tekrardan gözden geçirmeleri gerektiğini, gerekli düzenlemelerin yapılması, kuyumculuk sektörünün ve vatandaşların oluşabilecek mağduriyetlerinin önlenmesi gerektiğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan söz konusu mağduriyet için destek beklediklerini söyleyen Çavuşculu, kuyumculuk yapabilmek için ise bazı koşulların bulunması gerektiğini, bu kapsamda da gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.