Çiftçilere Müjde: Mazot Desteği Artık Çiftçilere Yapılacak, Ödemeler Bugün Başlıyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığın hayata geçireceği yeni proje sayesinde Türkiye’de bir ilke imza atılacağını, çiftçilerin kullandıkları mazotların yarısının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Çiftçiler müjde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek çiftçilerin kullandığı mazotların yarısının ödemesinin yapılacağını duyurdu. Üretici çiftçiler için önemli bir yere sahip olan bu gelişme ile birlikte yıllık yaklaşık 2,5 milyar Türk Lirası’na tekabül eden bir ödemenin çiftçilere yapılması planlanıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan yazılı açıklamada bakanlığın yeni mazon ve gübre desteklerine dair önemli bilgilere yer verildi. İlk defa 2003 yılında hayata geçirilen mazot desteğine, 2005 yılında da gübre desteğinin eklenmesi ile birlikte tarım alanında önemli destekler için bir dönemin başlatılmış olduğunu ifade etti.

Ödemeler Başlıyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmek için çalışmaların yapıldığını ifade eden Bakan Fakıbaba, artık hem mazot, hem de gübre desteklerinin üreticilere ödenmeye başlanacağını, bu kapsamda yapılacak olan ödemelerin yıllık bazda 2,5 milyar Türk Lirası’na tekabül etmesinin beklendiğini, ödemelerin hemen başlayacağını, gelen icmallere ve kimlik numaralarına göre ödemelerin yapılacağını belirtti.

1 Ocak 2018 tarihi itibariyle çiftçilere verilen desteklerin toplamda 4 milyar Türk Lirası’na ulaşacağını ifade eden Fakıbaba, bu kapsamda 2018 yılının destekleme bütçesi olan 14,5 milyar Türk Lirası’na tekabül eden kısmın yüzde 28’inin ödenmiş olacağını ifade etti.