Doğalgaz Abonelerine Uyarı!

EPDK tarafından yapılan açıklamda doğalgaz abonelerine uyarıda bulunuldu. Abonelik işlemlerinde dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan EPDK, aboneliğin mutlak suretle bireysel olarak açtırılması gerektiğini hatırlattı.

EPDK tarafından yapılan yazılı açıklamada; hem faturalı, hem de faturasız, yani kontörlü olarak doğalgaz aboneliği açtıracak olan vatandaşların, mutlak suretle abonelik işlemlerini bireysel olarak yaptırması gerektiğini hatırlattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), faturalı ve faturasız aboneliklerin bireylerin kendi adlarına açtırmaları gerektiğinin önemi konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada kullanıcıların mal ve can güvenliği bakımından önemli bir durum teşkil edildiğini aktaran EPDK, aboneliğin eski kiracı ya da ev sahibi adına olmaması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Ev sahibi tarafından kira sözleşmesinin fesh edilmesi durumlarında, aboneliğin de fesh edildiğini aktaran EPDK’nın yazılı açıklaması, sözleşmenin ev sahibi tarafından fesh edilmesi durumunda kiracının güvence bedelini kendi ödemesi halinde dahi bedeli geri alma şanslarının olmadığını hatırlattı.

 

Kiracıların, doğalgaz aboneliğini kendi üzerine almalarının bir tercih değil, zorunluluk olduğunu hatırlatan APDK, tersi bir durum gerçekleşmesi halinde yasal zorunluluklar yaptırım olarak kiracı ile karşı karşıya kalacak olup, usulsüz doğalgaz kullanımı adı altında, vergiler dışında 90 Türk Lirası tutarında bir ceza ile karşılaşacaklarını aktardı.

Dağıtım şirketleri tarafından bu ihlalin tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanacağını aktaran EPDK yetkilileri, durumun şirkete bildirilmesi halinde ise herhangi bir cezai işlem uygulaması yapmayacak.