Dolu Yağışı Sıfır Kilometre Araçları da Etkiledi

Son dönemlerde İstanbul’da meydana gelen büyük dolu yağışı çeşitli zararlara neden olmuştu. Yapılan incelemeler sonrasında henüz satılmamış sıfır kilometre araçlarında büyük zarara uğradıkları ortaya çıkmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde meteoroloji yetkilileri tarafından önemli açıklamalar yapılmıştı. Yapılan açıklamalar sonrasında İstanbul’da 20 dakika boyunca kuvvetli bir yağış ve dolu uyarısının gerçekleşmesi ve hayatın durma noktasına gelmesi büyük dikkat çekti. Şiddetli bir şekilde gerçekleşen dolu yağışının ardından ortaya çıkan zararın son derece büyük olması durumun şiddetini bir kez daha ortaya koymuş oldu. 20 dakika boyunca süren yağışın ardından en çok otomobillerin olumsuz bir şekilde etkilendikleri belirlendi.

Araç sahiplerinin zarar tespitlerinden sonra genellikle araç camlarının kırılmış olması ve kaportada meydana gelen göçükler olarak tespit edildi. Araç sahipleri tarafından oto sanayilere akın edilirken pek çok bölgede uzun kuyrukların yaşandığı tespit edildi. Sadece kullanılmış araçları değil satış için galerilerin önünde bekleyen ve henüz hiç kullanılmamış olan araçlarında bu durumdan olumsuz etkilendikleri ortaya çıktı. Araçların camlarının dolu yağışından dolayı kırıldığı belirlenirken kaportalarda şiddetli göçüklerin oluştuğu ortaya çıktı. İkinci el pazarında satılmayı bekleyen binlerce aracında henüz satışının yapılmadan doludan dolayı olumsuz etkilendikleri ortaya çıktı.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında otomobil sektörü yetkilileri dolu yağışının bu alanda korku dolu anlara sebep olduğunu belirttiler. En son 2013 yılında yaşanan bir dolu yağışında da pek çok otomobil zarar görmüş ve henüz kullanılmadan değerinin ciddi oranlarda düştüğü tespit edilmişti. Sıfır kilometre araçların zarar görmelerinin ardından araç ve marka yetkililerinin bu durumdan doğan zararlarının büyük olduğu tespit edildi.