Kurban Bayramında Fiyatlar Korkutuyor

Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte şimdiden kurbanlık arayışları başladı. Bu süre içerisinde kurbanlıkların fiyatlarının yüksek olma ihtimali endişeye neden oldu.

Kırmızı et fiyatlarının yükselişi ve durdurulamaması çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Bunun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan birtakım önlemler sonrasında uzun ömürlü olması açısından kırmızı et fiyatlarının düşürülmesine yönelik bazı tedbirler alındı. Ülkede bulunan hayvan sayısını artırmak için düve kesiminin yasaklanmasına karar verildi. Kurban bayramı öncesi alınan bu karar sonrasında besiciler bazı tahminlerde bulundular. Düve kesiminin yasaklanmasının ardından kurbanlık fiyatlarının bu durumdan olumsuz etkilenmesi planlanıyor. Milletin elinde kalacak olan düveler sayesinde kurban bayramında vatandaşların daha yüksek fiyatlardan kurbanlık alacağı iddia edildi.

Yasağın uygulanması ile birlikte hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanların durumdan etkilenmesi ve fiyatların birden yükselmesi bekleniyor. Hayvan satıcılarının da bu durumdan olumsuz etkilenmesi beklendiği için birtakım tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Hayvan satıcılarının elinde düvelerin kalacağı ve kesilmesinin kesinlikle yasaklanmasından dolayı kurban bayramında hayvan almak isteyen vatandaşların ceplerinin durumdan olumsuz etkileneceği belirlendi. Kırmızı et fiyatlarının düşürülmesi için alınan kararlar besiciler tarafından tekrar yorumlandı. Bu yorumlamalar sonrasında beklenenin aksine kırmızı et fiyatlarının daha fazla artacağı yönünde yorumlandı.

Kurban bayramını büyük bir heyecanla bekleyen vatandaşlar şimdiden fiyat araştırması yapmaya başladılar. Ancak bu süreç içerisinde pek memnun etmeyen bir tablo ile karşılaştıkları belirlendi. Bu yıl kurban bayramında hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanların normalden çok daha pahalı bir fiyata satılması bekleniyor.