E-ticaret Sektöründe Bu Yılın Hedefi 50 Milyar!

ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, yaklaşık olarak 200 bin kişi için iş olanağı beklentilerine yönelik olarak 2016 senesinde TÜBİSAD tarafından yaklaşık olarak 30,8 milyar lira şeklinde duyurulan elektronik ticaret hacminin, her ne kadar geçtiğimiz yılın neticesi açıklanmasa da, 40 milyar lirayı bulacağını tahmin ettiklerini, bu yılın sonunda ise bu rakamın 50 milyar lira olarak gerçekleşmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, basın mensuplarına karşı yapmış olduğu açıklamasında, ülkede internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde her gün ivmenin yükselmekte olduğunu belirtti. 2017 yılında Black Friday, 11 Kasım Bekarlar Günü, Siber Pazartesi gibi dünya çapında uzun zamandır indirim günleri olarak geçerli olan bu günlerin Türkiye’ye de ayrı bir hareketlilik kattığını dile getiren Ekmekçi, tüketicilerin ihtiyaçlarını bu gibi günlerde e-ticaret sektöründe gerçekleştirilen söz konusu kampanyalar sayesinde karşıladığını aktardı.

Tüketiciler Her Gün E-ticaret İle Tanışıyor

E-ticaretin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de bir trend haline gelmeye başladığını ifade eden ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, 2018’in Ocak ve Şubat aylarında elde edilen neticenin, her gün daha fazla tüketicinin e-ticaret sektörü ile tanışmış olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Türkiye’de Yüzde 50 Büyüme Potansiyeli Var

2017 yılı sonuçlarının oldukça hoşnut edici olduğunu aktaran Ekmekçi, sektör çalışanları için 2017’nin oldukça verimli bir yıl olarak geçtiğini, 2018’de de 2017 gibi yüzde 30-35 oranında bir ekonomik büyüme kaydedileceği yönünde beklentilerin mevcut olduğunu, fakat her ne kadar bu rakamların sektör için verimli olsa da yeterli olmadığını anlattı. Üstelik sektörün Türkiye’de yüzde 50 oranında büyüme kaydedebilecek bir potansiyeli olduğunu da açıklamalarına ekledi.