Emekliye Her Ay Zam Açıklaması

Yeni sistemle birlikte enflasyon artışlarının yaşanmasının ardından memur ve memur emeklileri için yeni bir düzenlemenin getirilmesine karar verildi. Bu süreçte alınan kararlarda enflasyon farkının her ay zam olarak maaşlara yansıtılmasının planlandığı gelen açıklamalar arasında yer alıyor.

Memur ve memur emeklileri için toplu zam sürecinin başlatılmasına çok az bir zaman kaldı. Bu süreç içerisinde masaya oturacak olan iki tarafın arasında sıkı bir pazarlık süreci başlayacak. Pazarlık sürecinin tamamlanmasının ardından memur ve memur emeklilerine yılda iki kez olmak üzere zammın verileceği öğrenildi. Memur ve memur emeklileri için zam gündemde yer alırken bu konuda yeni bir sistem daha gündeme taşınmış oldu.

Memur Sen tarafından yürütülecek zam süreci içerisinde 2018 ve 2019 yılları için farklı alternatiflere dayanan yeni bir sistem belirlendi. Farklı sistemler arasında yapılacak görüşmeler sonrasında her iki taraf içinde en uygun olanının seçilmesi planlanıyor. Bunun ardından bir sistem içerisinde enflasyon farkı zamlarının altı aylık dönemler sonrasında olması yerine güncel olarak aylık olarak maaşlara yansıtılması teklifini de yetkililere iletmeyi planlıyorlar. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkından dolayı alacakları maaşlarının daha etkili biçimde artması planlanıyor.

Aylık olarak yapılacak zamların yanı sıra toplu sözleşme içerisinde yer alan yıllık iki defa olmak üzere gerçekleşecek zam oranlarının da bu süreçte son derece önemli olduğu belirlendi. Ağustos ayında yapılacak karşılıklı görüşmelerin ardından alınacak karar merakla beklenirken kabul edilmesi halinde memurların ve memur emeklilerin eskisine oranla daha rahat bir nefes almalarının planlandığı açıklandı.