Fitch İzmir’e Tam Not Verdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ulusal kredi notunu yükselttiği açıkladı.

Fitch, İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin kredi notunu AAA’ya artırdı.

Fitch Ratign’in Mayıs ayı döneminde açıkladığı rapora göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AA+ olan kredi notu yatırım yapılabilir düzeyin en üst basamağına çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu AAA‘ya yükseldi. İBB bunun sonucunda hem Moody’den hem de Fitch’den alınabilinecek en yüksek seviyedeki notunu aldığı bilgisi verildi.

Yapılan değerlendirmelerde açıklanan rapora göre İzmir’e verilen kredi notu puanının belediyenin sürdürebilir güçlü faaliyet faaliyetlerini, yüksek performans marjlarını ve ihtiyatlı yönetiminin bir göstergesi olduğu ifade edilerek, Ulusal kredi derecelendirme notunda meydana gelen yükselme İBB’nin geçmiş dönemden bugüne kadar sağlam duran ekonomik sicili ile birlikte ılımlı borç düzeylerinde meydana geldiği söylendi.

Fitch Ratign’in raporuna göre, İBB’nin borç seviyelerinin durağan bir şekilde kendini koruması, borcun cari gelire göre oranının yüzde 55 seviyesi ile dengede kalmasının önceden tahmin edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2016 yılının Mayıs ayı döneminde de Moody’den en yüksek ulusal notu aldıklarını söyledi. Bu yükseliş ivmesini etkileyen faktörünü açıklayan Aziz Kocaoğlu uygulamış oldukları mali politikalarından elde ettikleri başarının bir sonucu olduğunu belirtti.

İlk kez iki derecelendirme kurumunda da en yüksek notları aldıklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu, bunun yatırımın güvenle yapılabileceği anlamına geldiğini, güveninin sağlanması sonucunda ise ekonominin ilerleyeceğini, uzun vadeli finansmanlara olan ulaşımların daha kolay olacağını söyledi.