Güleç: Mobilya Üretimi Yapan Tedarikçileri Kınıyorum

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, bahar aylarının gelmesi ve yaz dönemine çok az bir süre kalması ile birlikte mobilya piyasasına yeniden canlılığın gelmeye başladığını, fakat piyasada malzeme alan vatandaşların bu durumu avantaja çevirip mobilyalarında zam artışına gittiklerini söyledi.

Ahmet Güleç, mobilya piyasasında çalışan vatandaşların bu gibi fiyat artışına gitmelerini kınadığını belirtti. Bu durumun avantaja çevrilmesinin hiç doğru bir davranış olmadığını söyledi. Konuyla ilgili basına sözlü açıklamalarda bulunan Ahmet Güleç, mobilyacılık piyasasının çalışma olanaklarının en fazla olduğu sektörlerden biri olduğunu, ihracatın en çok meydana geldiği ülkemizdeki en iyi sektörlerden biri olduğunu, devletin desteği ile vergi indirimlerinin yapıldığını, bunun pozitif bir etki yarattığını ancak yaz döneminin yaklaşması ve düğünlerde artış meydana gelmesi ile birlikte mobilyacılığın hareketleneceğini söyledi.

Vergi indiriminin mobilya sektörü için çok önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Güleç, üreticilerin her geçen gün kendilerini geliştirmekte olduğunu, mimari dekoratife çok önem verdiklerini, son zamanlardaki teknolojiyi ise çok verimli bir şekilde kullandıklarını söyledi. Bunun sonucunda zam yapılmaması gerektiğini söyleyen Ahmet Güleç, elde edilen verime dikkat etmemiz ve önem vermemiz gerektiğini söyledi.

Mobilya üretimi yapan vatandaşların zam artışına gitmemesi gerektiğini, elde edilen verime önem vermeleri gerektiğini, ülkemizdeki rekabet ortamının çok geniş bir yelpazede olduğunu yani 36 bin mobilya üreticisinin olduğunu söyleyen Ahmet Güleç, kendilerinin de zam yapmamaları gerektiğini, daha fazla üretim yapılması ancak fiyatların kesinlikle düşürülmesi gerektiğini söyledi.