Güner: Yıldız Teknopark’ta 382 Firma Faaliyette Bulunuyor

Yıldız Teknopark’ın faaliyetlerine 2009 senesinde başladığını söyleyen Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, 2014 senesinde 23 bin 500 metrekare büyüklüğünde yeni bir yerleşkenin hizmete başladığını, bununla birlikte 148 bin metrekarelik alanda toplamda 12 binayla hizmet verildiğini söyledi. Yıldız Kuluçka’da bulunan girişimcilere hem ön kuluçka ve kuluçka hem de post-kuluçka programında bulunmak olanakları sağladıklarını söyleyen Güner, girişimcilere danışmanlık hizmetleri verdiklerini, Yıldız Teknopark’ta küresel rekabet yarışına katılım sağlayan şirketlerin başarı gösterdiklerini, bu şirketlerin 84 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güner: Projelerden 2,6 Milyar Lira Gelir Elde Ediyoruz

Teknoparkın 2009 senesinden bugüne kadar yaptığı ihracatın tutarının yaklaşık olarak 180 milyon dolar olduğunu söyleyen Güner, mevcut durumda toplamda 280 adet Ar-Ge’nin, 102 adet ise kuluçkanın olduğunu, toplamda 382 firmanın faaliyette bulunduğunu, proje sayısının ise yaklaşık olarak 3 bin olduğunu söyledi. Projelerden elde edilen gelirlerin ise ortalama 2,6 milyar lira olduğunu söyleyen Güner, öncelikli hedeflerinin yüksek ürünlerin geliştirilmesiyle birlikte Türkiye’ye döviz kazandırıcı faaliyetleri yürütmek olduğunu söyledi.

“1 Sene Ücretsiz Kapalı Ofis İmkanı Veriyoruz”

Yıldız Teknopark’ı diğer tüm teknoparklardan farklı kılan pek çok başlığın bulunduğunu söyleyen Güner, diğer kuluçka merkezlerinde genel olarak açık ofislerin kullanıldığını ancak kendilerinin 1 sene ücretsiz olarak kapalı ofis imkanı tanıdıklarını, kapalı ofisin hem çalışmayı hem de çok daha profesyonel görünümü artırdığını, kapalı ofislerin yüksek çalışmaları desteklediğini söyledi.