Güneş Enerjisinde Büyük Ortaklık!

Güneş enerjisi sektöründe iki büyük şirket ortak bir yatırım için birleşerek, iş birliği yapma kararı aldığını duyurdu. Aktif Bank ve Halk Enerji şirketleri arasında yüzde 50 yüzde 50 ortaklık ile başlatılacak olan güneş enerjisi projelerinde yatırım ortaklığı için iki farklı şirket kuruldu. Aktif Bank, bu yatırım için Aktif Halk Enerji Yatırımlar A. Ş.’ni hayata geçirirken, Halk Enerji İnşaat A. Ş.’de diğer ortak olarak faaliyete geçti.

Bahsi geçen bu iki şirket, gerçekleştirilecek olan güneş enerjisi projelerinde mühendislik, yapım, finansman, tedarik gibi kapsamlarda hizmet vermeyi hedeflediklerini aktardı. Hem lisanslı, hem de lisanssız olarak 100 megavat’a kadar kurulu güce sahip olan güneş enerjisi projesi için bahsi geçen iki şirketin ortaklıkları yürütülecek.

Aktif Bank Üst Yöneticisi Serdar Sümer, yaptığı açıklamada, Türkiye içerisinde reel yatırım bankacılık yapma hedefinde olduklarını belirtirken, bahsi geçen bu ortaklık ile birlikte güneş enerjisi kapsamında önemli adım attıklarını belirtti. Aktif Bank Üst Yöneticisi Serdar Sümer, bu ortaklık projesi ile birlikte finansörler tarafından yüksek olarak görülen risk oranlarının minimalize edilmesi ile birlikte, güneş enerjisi yatırımlarının daha aktif bir şekilde hayata geçirilebileceğini belitti.

Halk Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atilla, Türkiyenin sahip olduğu coğrafi konum sebebi ile güneş enerjisi pazarında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Atilla, bu ortaklık ile birlikte Türkiye ve çevre coğrafyalarda ses getirecek projelere imza atılacağını belirtti.

Aktif Halk Enerji Yatırımlar A. Ş. ve Halk Enerji İnşaat A. Ş. arasında gerçekleşen ortaklık yüzde 50 yüzde 50 oranında oldu.