ITUC’tan Uyarı! Türkiye’nin IMF’den Uzak Durmalı!

ITUC Genel Sekreteri Burrow yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye’nin kısa vadede ekonomisini toparlayabilmek adına IMF’den yeniden borç almaması gerektiğini, IMF’nin sicilinin ve hali hazırda savunmaya devam ettiği kemer sıkma politikasının ülkelerin verimlilik potansiyellerini engellemekten başka bir şey olmadığını vurguladı.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, Türkiye’yi IMF konusunda uyardı. IMF’nin geçmiş yıllarda Türkiye’de meydana getirdiği yıkıcı durumun göz önünde bulundurularak, ülkenin ekonomisini toparlayabilmesi adına yeniden IMF’ye başvurulmaması gerektiğini vurguladı.

Konu ile alakalı olarak Türk – İş tarafından elde edilen bilgilere göre, Genel Başkan Ergün Atalay ile Uluslararası Sendikalar Konfederasyon (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, Brüksel’de bir görüşme gerçekleştirdi.

ITUC Genel Merkezi’nde yaklaşık olarak 2 saat boyunca devam eden bu görüşmede Türk – İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sürdürülebilir ekonomilerin işçi hakları, sendikaların örgütlenme ve toplu pazarlık hürlüğü gibi konuların altını çizdi.

Trump Yönetiminin Önlemleri İstihdamı Etkileyebilir

Öte yandan görüşme esnasında ABD Başkanı Trump’ın dünya ticaret savaşlarını başlatması konusuna da değinen Atalay, küresel ticaret savaşlarından ötürü istihdamda negatif etkilerin yaşanması konusunda oldukça kaygılı olduklarını, Trump yönetimi tarafından alınan bu tedbirlerin Türkiye’nin de ötesinde istihdam sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

Türkiye IMF ile Geçmişini Göz Önünde Bulundurmalı

ITUC Genel Sekreteri Burrow ise, ITUC olarak işçilerin haklarını koruma konusunda vermiş oldukları mücadeleler ile Türk işçilere de destek sağlayacaklarını, istihdam ve ekonomiyi geriye götürecek herhangi bir ekonomik eylemin karşısında duracaklarını vurguladı.

Ayrıca ITUC Genel Sekreteri Burrow görüşme esnasında Türkiye’nin, geçmiş yıllarda ülkede meydana getirdiği yıkıcı tahribatları göz önünde bulundurarak, kısa vadede ekonomiyi toparlayabilmek adına IMF’yw başvurmaması konusunda da uyarıda bulundu.