Yabancı Yatırımcılar Türkiye’yi Çok Modern Buldu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında meydana gelen etkinlikler ve fuara nisan ayı döneminin ikinci yarısında Bursa’ya 53 farklı ülkeden yaklaşık olarak 500 iş adamı ziyarette bulundu.

İş adamları Türkiye’den çok memnun kaldıklarını, iş ortaklıkları ve yatırım için Türkiye’nin doğru adresi olduklarını ifade ettiler.

Referandum bittikten sonra Bursa, Polonya ve Almanya gibi AB’ye üye olan ülkeler ilk sırada yer almak üzere, Japonya, Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinin de aralarında yer aldığı, bunlara ek olarak ticari potansiyeli fazla olan Ukrayna, Suudi Arabistan, Rusya gibi ülkelerden önemli yatırımcılara ev sahipliği yaptı.

Nisan ayının 15’inden sonra Bursa’da düzenlenen fuarlara 33 farklı ülkeden 500 iş adamı ziyarette bulunup, gıda sektörünü küresel çapta rekabete taşınması hedeflendi. Mini Gıda Fuarı düzenlenen Bursa’da, söz konusu fuara 20 farklı ülkeden 160 iş adamı ziyarette bulunup, Bursalı şirketler ile bir araya geldi. Bursa aynı zamanda Güney Afrika, Bangladeş ve Belarus gibi ülkelerden üst düzey yöneticileri de ağırladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, referandum sonrasında ekonomiye ilişkin olan hedeflerin öncelikli olarak belirlendiğini, artık üretimlere, ticarete, istihdam ve ihracata çok daha fazla yoğunluk gösterebilecekleri yeni bir döneme başlayacaklarını belirtti.

Bursa’nın ülkemiz için dünya ülkelerine açılan kapı görevini üstlendiğini belirten İbrahim Burkay, gerçekleştirilen Ticari Safari Projesine ilişkin tüm dünya ülkelerinden alım heyeti gruplarını Bursa’daki şirketler ile buluşturacaklarını, bunu devamlı olarak sürdüreceklerini ifade etti. Burkay, mayıs ayının ikinci haftasında ise tekstil sektöründe hizmet veren şirketlerin, 25 farklı ülkeden 200 yabancı şirkete kapılarını açacağını, yabancı firmaların bu kez tekstil sektörü kapsamında ziyaretlerde bulunacağını söyledi. Burkay, şimdikinden daha fazla üretim, istihdam ve ihracat sağlamak için belirlenen hedefleri tüm dünya ülkelerindeki büyük ekonomilere taşıyacaklarını, bunları hep birlikte yapacağımızı sözlerine ekledi.

Türkiye Çok Modern Bir Ülke

Türkiye’ye ilk defa ziyarette bulunduğunu belirten Alman iş adamı Stefan Johannes Bode, her şeyin çok güzel organize edildiğini söyledi. Mini Gıda Fuarı kapsamında ülkemizde bulunan Stefan Johannes Bode, Alman pazarına uygun olan gıda ürünleri için Bursa’ya ziyarette bulunduğunu, her şeyin çok güzel planlandığını, ülkemizin çok modern olduğunu ifade etti. Türkiye’deki köprülerin, otoyol ve ulaşım hizmetlerinin çok gelişmiş düzeyde olduğunu söyleyen Stefan Johannes Bode, Türkiye’nin büyüyen yüzünü gördüğünü, böyle bir şey ile karşılaşmayı beklemediğini, Türkiye’nin bu yönlerinin Avrupa basınına çok fazla yansıtılmadığını söyledi.

Gıda sektörünü kapsamında uzun zamandan beri faaliyet gösterdiklerini açıklayan Çin iş adamı Xie Jinlong, Bursa’daki Mini Gıda Fuarı sayesinde bir çok iş adamı ile tanışma fırsatı yakaladığını, bu gibi etkinliklerin ülkeler arasındaki ticaretin artırması için önemli olduğunu söyledi.