PTT’nin İşlevselliği Artırılıyor! Artık Birçok Belge PTT’den Alınacak!

PTT’nin sahip olduğu iş gücünü verimli kullanabilmek ve işlevselliğini artırabilmek adına Noter’ler vasıtasıyla verilen birçok belge artık PTT vasıtasıyla da alınabilecek.

PTT, yeni bir platformu hayata geçirmek adına düğmeye bastı. Birçok evrağın noter onayı gerektirmeden temin edilmesi, PTT’nin hayata geçireceği sistem vasıtasıyla çözüme kavuşturulacak.

PTT tarafından hayata geçirilecek olan yeni sistem vasıtasıyla vatandaşlar Noter’e giderek sıra bekleme derdinden kurtulacak. Hayata geçirilecek sistemde; isim değişikliği, diploma değişikliği, vekaletname almak, öğrenci belgesi gibi evrakların her biri, noterlerin ve devlet kurumlarının onayları gerekmeden elektronik ortam vasıtasıyla temin edilebilecek.

Kişisel Verilerin Korunması şartlarını temeline alarak hazırlanan platform, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle hayata geçirilecek. Kullanıma açılacak olan platformdan vatandaşların temin edecekleri belgelerin her biri de uluslararası düzeyde geçerliliğe sahip olacak.

Oldukça kapsamlı bir platformu hayata geçirme aşamasında çalışmalarına devam eden PTT A.Ş., tek bir nokta üzerinden elektronik olarak tüm belgelerin temin edilmesine olanak sağlayacak. Yurt dışında da belgelerin kullanılabilmesi yönünde onaylı olarak sunulacak olan sistem sonrasında Adalet Bakanlığı’nın yeni bir birim kurmasına da gerek kalmayacak. Elektronik olarak imza doğrulamasının yapılacağı sistemde e-apostil oluşturularak belgelerin onaylanması ve vatandaşların bu sistem vasıtasıyla belgeleri temin etmesi sağlanacak.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı birimler tarafından sunulan; nüfus kayıt örneği, öğrenci belgesi, isim denkliği belgesi, vekaletname, noter senetleri, muvafakat belgeleri gibi birçok belge ve Adalet Bakanlığı vasıtasıyla sunulan mahkeme kararları, temyiz belgesi, boşanma ilamı, adli sicil kaydı belgesi gibi belgelerin her biri PTT’nin hayata geçireceği yeni platform vasıtasıyla temin edilecek.