Tatilciler Kapıda Kaldılar!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan bir otelde odaların birden fazla kişiye satılmasının ardından birçok tatilcinin zor durumda kaldığı ve otel kapısında büyük şaşkınlığa uğradıkları belirlendi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde son dönemlerde İslami otel konsepti ile hizmet vermeye başlayan bir otele rezervasyonlar gerçekleştirilmeye başladı. İlginin son derece yoğun olduğu ifade edilirken bu süreç içerisinde hem telefon hem de internet aracılığı ile pek çok kişinin rezervasyon yaptırdığı ortaya çıktı. Otel yetkililerinin bu süreçte aynı odayı birden fazla kişiye sattıkları tespit edildiği için otele gelen müşteriler büyük şaşkınlık yaşadılar.

Otelin kapısında birbirlerinden habersiz odalarına çıkmak isterlerken durumun bekledikleri gibi olmadığını fark etmelerinin ardından büyük şaşkınlık yaşadılar. Aynı zamanda 15 otel çalışanının otel bahçesi içerisinde iş bırakma eylemi yaptıkları ve bu eylem sırasında yaklaşık iki aydır çalıştıkları paralarını alamadıkları ortaya çıkmıştı. Bunun ardından jandarma ekipleri çalışanların eylemleri sırasında herhangi bir sıkıntının yaşanmasını engellemek üzere geniş çaplı güvenlik önlemleri aldıklarını belirttiler. Hem tatilcilerin hem de çalışanların otel kapısında gösterdikleri teki karşısında otel yetkililerinden şikayetçi olunduğu belirlendi. Konu hakkında soruşturma açılırken tatilcilerin bu konu hakkında şikayetçi oldukları gibi ödemiş oldukları paraları da geri istedikleri belirlendi.

Bu konuda tüm yasal işlemlerin başlatıldığı açıklandı. Çalışanların maaşlarının ödenmesi için avukatlar tarafından otelde yetkililerle görüşmeler başlatıldı. Şimdiye kadar yapılan görüşmelerin ardından yetkililerin herhangi bir ödeme yapma niyetinde olmadıkları öğrenildi.