TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: Hedef 2 Milyar Dolar

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin savunmaya yönelik ihracatta Türkiye’de ilk sırada yer aldıklarını açıkladı.

İhracatlarının çok daha fazla artış göstereceğini söyleyen Temek Kotil, yarım milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiklerini, asıl hedeflerinin yarımda kalmayıp, 2 milyar dolar değerine kadar çıkmak olduğunu söyledi.

Düzce ilinin Akçakoca ilçesinde akrabaları ile bir araya gelen Temel Kotil, basına bazı açıklamalarda bulundu. Kotil yaptığı açıklamalarda savunma sanayisi ihracatını yükseltmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

İhracatta pek çok alanda faaliyet gösterdiklerini, faaliyetler sonucunda başarılar elde ettiklerini söyleyen Temel Kotil, şirketin savunmaya yönelik ihracatta Türkiye’de ilk sırada yer aldığını, ihracatta hedeflerinin daha yüksek olduğunu, şuanda yarım milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiklerini, hedeflerinin bu rakamlar olmadığını, 2 milyar dolar değerinde ihracatı hedeflediklerini söyledi.

TUSAŞ‘ın rahmetli Necmettin Erbakan’ın kurmuş olduğu bir şirket olduğunu söyleyen Temel Kotil, 1973 yılında da kanunun çıktığını, kurulmasının asıl sebebinin o dönemlerde yaşayanların çok iyi bildiğini, Kıbrıs Barış Hareketinde Amerikalıların ülkemize yapmış oldukları ambargo nedeni ile Türkiye’nin kendi uçağını kendisinin üretmesi için kurulduğunu, başlangıç serüveninin 1986’da F-16 üretimi ile olduğunu, bugün ise yine kendi uçak üretimlerine devam ettiğini, ilerleyen dönemlerde çok daha fazla ürün elde etmek istediklerini, milli muharip için çaba gösterdiklerini söyledi.

Akçakoca‘nın da çok güzel bir ilçe olduğundan bahseden Temel Kotil, o ilçeyi çok sevmesinin asıl nedeninin ise Rize’ye çok benzemesi olduğunu söyledi.