Ziraat Katılım Bankası da Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü!

Ülkemizde yer alan kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor. İlk faiz oranlarını Ziraat Bankası düşürmüştü. Yüzde 0,98 faiz oranı için yapılan açıklama sonrası, Ziraat Katılım Bankası’da 10 yıla kadar uzanan konut kredisi alımları için faiz oranlarını yüzde 0,98’e kadar çekti.

Faiz oranlarına indirim kapsamında bankadan yapılan açıklamada, konut sektörünün ülkemizdeki yerinin çok büyük olduğu, sektörün bünyesinde yer alan istihdam ve buna ek olarak sektörün alt sektörleri göz önünde bulundurulduğu zaman lokomotif sektör olarak nitelendirildiğini bildirdi.

“Bankanın İş Modelinde Öncelikleri Arasında”

Bankanın kuruluş misyonunun katılım bankacılığı prensipleri çerçevesinde müşterilerin her zaman ihtiyaç ve beklentilerine yönelik en iyi şartlarda hizmet sunmak olduğunu söyleyen Ziraat Katılım Bankası, aynı zamanda müşterilerin konut kredisi isteklerini de uygun kar payı oranları ile, etkinliği artırmak, finansman ihtiyacını daha hızlı ve kolay sağlamak, değerlendirme süreçlerinin her kesime uygun bir şekilde sunulması, uygun ödeme planları sağlanması da misyon çerçevesinde olduğunu bildirdi. Uygulanan fiyatlama politikası çerçevesinde ilk sırada düşük ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar yer almak üzere farklı özelliklerdeki müşterilerin ev alımları için ihtiyaçları olan nakit desteğine erişim sağlanması, bankanın iş modelinde öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Kökü kurumsal kültürün yansıması olan değerlerin ve etik ilkeler kapsamında reel ekonomiye katkıyı yükseltmek, kişilerin uygun şartlarda kredilere ulaşmasını kolaylaştırmak için özveri ile çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Ziraat Katılım Bankası, katılım bankacılığı yaygınlaştırma misyonu kapsamında projelere sıkı sıkıya bağlı kaldıklarını, bu kapsamda da tüm kararlılıklarına devam ettiklerini aktardı.