5 Adımda Kredi Notu Yükseltme

Son beş yıl içerisinde kredili bir sistem içerisine dahil olmuş her bireyin Findeks kredi notu sistemde oluşmaktadır. Oluşan kredi notları, 0 ile 1900 arasında bir derecelendirme sınıfına tabi tutularak netleşir. Son yıllarda vadesiz banka hesabı dışında hiçbir kredili mevduata dahil olmamış bireylerin kredi notu oluşmaz, bu sebeple 0 puanı temsil etmektedirler. Bu derecelendirmeye göre bir sonraki başvurularınızda bankalar sizi kabul etmekte ya da reddetmektedir. Risk gruplarında yer almamak için ise birtakım yöntemler izleyerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

  1. Findeks Risk Raporunuzu Talep Edin

Kredi notunuzu Findeks, üzerinden mesajla, müşteri numarasıyla ya da TC kimlik numarası sorgulamasıyla öğrenebilirsiniz. Buradan sadece kredi notunuzu değil aynı zamanda kredi notunuzun değerlendirmesini de alabilirsiniz. Kredi notunuzu yükseltmek için önlem alma şansınız vardır bu adım da onlardan biri. Risk raporunuzu talep ederek gidişatınızla ilgili analiz yapabilirsiniz bu da bahsettiğimiz yöntemlerle 4 TL+ KDV karşılığında elde edebilirsiniz.

  1. Ödeme Zamanlarınızı Takip Edin

Bir diğer kredi notu yükseltme adımı da, ödeme zamanlarınızı bilmeniz ve takip etmenizdir. Hesap kesim tarihini bilmeniz ve o günden kısa süre içerisinde ödeme yapmanız size kredi notunuz açısından avantaj sağlayacaktır. Bu sayede düzenli bir ödeme sistemine kavuşabilirsiniz. Birden fazla karta sahip iseniz de ayrı ayrı not edip ilgilenmenizde fayda var.

  1. Borçlarınızı Minimuma İndirin

Bankalar, kredi notu sistemi çerçevesinde sizin tüm finansal faaliyetlerinizi önemser. Bu yüzden var olan borçlarınızı düzenlemeniz ve mümkün olduğunca kapatmanızda fayda var. Krediniz ya da kartınız birden çok ise, daha eski tarihli olandan ödemeye başlayabilirsiniz. Bu sayede bankalardaki imajınız olumlu yönde etki gösterir.

  1. Başvuru Sıklığınızı İyi Ayarlayın

Ödeme düzeniniz ve tutarınızın dışında başvuru yapma zamanınız da önemlidir. Bu açıdan dikkat etmeniz gereken iki nokta bulunmaktadır. Öncelikle kabul edilmeyen bir krediniz varsa ret aldıktan sonra sık sık başvuru yapmamanız gerekmektedir. Diğer bir noktada kredi ya da kart sahibiyseniz ve borç durumunuz yüksekse başka bankalara başvuru yapmamanız da önemlidir.

  1. Düzenli Fatura Ödemesi Yapın

Sahip olduğunuz kredili hesapların en az asgari tutarını ödemeniz gerekmektedir. Aynı şekilde sizin adınıza kayıtlı doğalgaz, su, elektrik, internet gibi faturaların da düzenli ödenmesi kredi notunuzu artıran etkenlerden biridir. Bu sayede risk gruplarına yakınsanız kurtulabilir ve kredi notunuzu olumlu seviyeye getirebilirsiniz.