Albaraka Türk Katılım Bankası Taşıt Finansmanı

Albaraka Türk Katılım Bankası, araç sahibi olmak isteyen müşterileri için uzun vadeli taşıt finansmanı olanağı sunuyor.

Hayal ettiğiniz, almak istediğiniz tüm araçlar için nakit desteği veren Albaraka Türk Katılım Bankası taşıt finansmanı, satın alınacak olan aracın kasko ya da fatura tutarı ilk 50 bin Türk Lirası değerinde olanlar için yüzde 70 oranında finansman veriyor. Söz konusu tutar 50 bin Türk Lirasından daha yüksek bir değerde olan taşıtlar içinse tutarın yüzde 50’lik oranı kadar finansman sağlanıyor.

Örnek olarak, bireylerin satın alacakları aracın kasko yahut fatura tutarı 30 bin Türk Lirası ise, banka bireylere 30 bin Türk Lirasının yüzde 70’i kadar finansman sağlıyor. Yani bu değer 21 bin Türk Lirasına tekabül ediyor. Ya da tam tersi olarak aracın fatura tutarı 80 bin Türk Lirası ise banka bireylere 50 bin Türk Liralık kısım için yine yüzde 70’liği yani 35 bin Türk Lirası, geriye kalan 30 bin Türk Lirası için yüzde 50’liği kadar yani 15 bin Türk Lirası finansman veriyor. Bu da toplamda 50 bin Türk Lirasına tekabül ediyor.

İkinci el arabalar için alınan finansman da bireylere kriter sunan Albaraka Türk Katılım Bankası, 5 yaş ve üzeri olan otomobillerde finansman desteği vermiyor. Banka müşterilerden herhangi bir kefil koşulu sunmamakla beraber, satın alınması planlanan aracın üzerine ipotek tesisi gerçekleştiriyor. İpotek tesisinin teminat için yapılması gerekiyor. Albaraka Türk Katılım bankası taşıt finansmanı kapsamında müşterilerine çeşitli ödeme planları imkanı sunuyor.Müşteriler gelir durumlarına göre ödemelerini isterlerse aylık, iki ayda bir ve iç ayda bir olacak şekilde yapabiliyor.