Çalışmayanlarda Kredi Çekebilir!

Tüm bankalar, müşterilerine sağladıkları tüm finansman türlerinde büyük bir hassasiyet ile çalışır, müşterilerine kaliteli hizmet sağlayabilmek için ellerinden geleni yaparlar.

Gelir durumlarını belgeleyebilen müşteriler için çeşitli kredi kampanyaları düzenlerler. Ancak, sigortalı bir işte çalışmadığı ve gelir durumlarını belgeleyemedikleri halde bireyler kredi imkanlarından yararlanabilirler mi? Tüm detaylar haberimizde…

Aylık gelirin belgelenebilinmesi tüm bankalar için en önemli hususlardan biri olmaktadır. Çünkü aylık gelirlerin belgelenmesi demek bankadan alacağınız kredinin ödemelerini yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. Buna ek olarak, bankalardan alacağınız kredi tutarlarının maksimum sınırını belirleyici olarak aylık gelir durumlarına bakılmaktadır. Eğer çalışmıyorsanız ve kredi almak istiyorsanız, kesinlikle ilgili gelir belgenizin olması ve bu belgeyi bankaya beyan edebiliyor olmanız gerekmektedir.

Eğer bir gayrimenkul sahibiyseniz ve çalışmıyorsanız kredi almanız daha kolay hale gelir. Bankalar, çalışmayan ancak ipotek için gayrimenkullerini gösteren müşterilerine olumlu geri dönüş yaparlar. Çünkü gayrimenkuller düzenli gelir yerine geçebilmektedir. Kredi başvurusu sırasında bankalar gayrimenkulünüzün üzerine ipotek tesisi koyar, ödemeleriniz son erdiğinde ise bu ipoteği kaldırır. Konut, iş yeri, dükkan, araba, motosiklet ve benzeri gibi tüm taşınmazlar bu kapsama girmektedir.

Ayrıca, kredi notunuz yahut kredi siciliniz temizse ve ipotek için taşınmaz beyan edebiliyorsanız kredi almanız daha kolay ve daha hızlı gerçekleşir. Bunlara ek olarak, ilgili bankanın sadık müşterileri arasında yer alıyorsanız, yani belli periyotlarda otomatik ödeme talimatı vermişseniz, vadeli mevduat hesabınız mevcut ise, bankalar sizin kredi başvurunuzu onaylayabilmektedir.