Kredi Kartı Borcundan Kurtulmanın 4 Yolu!

Kredi kartı borçlarını düzgün ödemeyen tüketiciler için, yapılandırma yasasından faydalanabilirler. Yapılandırma dışında kredi kartını yapılandırmadan kredi kartının asgarisini yatırarak bir sonraki kredi kartı kesimine kadar kredi kartının dan çekim yaparak sonraki ekstre dönemine kadar bu şekilde devam edebilmektedir

Günümüzde bir çok kişi iki kredi kartı ile birbirlerine virman yolu ile borçlarını ötelemektedirler. Bu öteleme yolu ile kredi kartı ekstreleri bir sonraki döneme geciken tutar kadar faizi yansıtmaktadır.

Buna göre her zaman kredi kartının güncel borç tutarını ödedikleri taktirde dönem atlamadan borç faizi kredi kartınıza yansıyabilmektedir. Bunun önlemini alabilmek için kredi kartınızı kullanım tutarı kadar kullanmalısınız.

Kredi Kartı Borcundan Kurtulmanın 4 Yolu!

  1. Kredi kartı borcundan kurtulmak için ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Hem bankalara olan birikmiş kredi kartı borçlarınızı kapatmış olursun, hem de aylık ödenebilir miktarlarda tek bir yere borçlanmış olursunuz.
  2. Bütçe değerlendirmesi yapmalısınız. Sizi zor durumda bırakmayacak şekilde aylık taksit miktarları belirleyebilir, kendinize en uygun bankadan kredi kullanabilirsiniz. Böylelikle gecikmeli ödeme yapmamış olursunuz.
  3. Tek kart kullanmak borçların ödenmemesi durumunda avantajdır. Tek kart kullanımı kontrollü harcamayı sağlar. Aynı zamanda tüm borçlarınızı tek bir kart üzerinden yönetebilirsiniz.
  4. Yalnızca kredi kartı değil, tüm harcamalarını kayıt altına tutmanız bütçenizi kontrol etmenizde yardımcı olur. Küçük ya da büyük farketmeksizin, tüm harcamalarınızı ve ödemelerinizi kayıt altında tutabilirsiniz. Böylelikle de nelerden tasarruf yapabileceğinizi daha net görür, harcamalarınızı da kontrollü yapabilirsiniz.