En Doğru İhtiyaç Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İhtiyaç kredisi hesaplamaları yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri aylık gelirle doğru orantılı olarak planlamasıdır. Bu sebepten dolayı en uygun ihtiyaç kredisi hesaplaması yaparken kesinlik aylık gelirlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bireysel kredi kullanımlarında yasalar gereği vade süresinin maksimum limiti belirlenmiştir. Bu 48 ay yani 4 yıldır. Yani siz ne kadar isterseniz isteyen 4 yıldan daha uzun süreli bir borçlanma söz konusu olamaz. Yine benzer şekilde ihtiyaç kredisi baza alınarak bakılırsa maksimum kredi tutarı limiti de belirlenmiştir. Bu limit ise 50 bin Türk Lirasıdır. İhtiyaç kredisi  faiz oranları ise Merkez Bankası tarafınca belirlendiği için üst limit ile alt limit bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Tüm bu nedenle göz önünde tutulduğu zaman bankalar ihtiyaç kredilerinde vade sonundaki toplam kredi ödeme tutarı konut kredilerinde de olduğu gibi ciddi boyutlarda değişiklikler olmaz.

Belirttiğimiz sebeplerden ötürü en uygun ihtiyaç kredisi temin etmek için ihtiyaç kredisi hesaplamaları yaparken aylık kredi ödeme planı, toplamda geri ödenecek tutar, aylık geliriniz ile taksit tutarınızın orantılı olması ve benzeri gibi önemli unsurlara dikkat etmeniz gerekir.

Buna ek olarak bireysel kredi hesaplamalarında dosya masrafları için ücret alınacaktır. Ancak bazı bankalar dönem dönem yaptıkları kampanyalarda dosya masrafları için ücret talep etmezler. Ya da dosya masrafı ödemek istemeyen müşterilerden de bu ücret alınmayabilir. Ancak bu ücret alınmadığında faiz oranlarında artış olur. Dosya masrafları için sizden temin edilen tutarın aldığınız kredinin binde beşinden daha fazla olamayacağını da bilmeniz gerekmektedir.

Kredi hesaplamalarınızda tüm bu unsurları göz önünde bulundurmalısınız.  İnternet sitemizde yer alan krediler kategorisinden en güncel ihtiyaç, konut, taşıt ve diğer kredi türlerine göz atabilir, size en uygun krediyi belirleyebilirsiniz.