Ertelemeli Kredi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bankanın kredi ürünlerini incelediğinizde, ödeme planında yer alan ilk taksit zamanının kredi kullanım tarihinden bir ay sonra olduğunu öğrenirsiniz. Fakat taksit ödemelerine hemen başlayabilecek mali durumuna sahip olmayan tüketicilere özel geçtiğimiz dönemlerde bir kredi türü daha düzenlenmiştir. Ertelemeli kredi adı verilen bu finansman türü sayesinde taksitlerin ödemesine anında başlayacak olan tüketicilerde kredi çekebilme avantajı elde edebildiler.

Ertelemeli kredi ile ilgili 3 ve 6 ay erteleme düşüncelerini bu kredinin nasıl alındığını ve ayrıntılarını yazılarımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Kredi kullandıran finans kurumlarının, krediyi kullanmaya başladıkları ilk tarih ile ilk taksit ödemesini 3 ay veya 6 ay sonra başlatması özelliğine sahip bankacılık ürünlerine Ertelemeli kredi verilecektir. Bu krediden yararlanabilen tüketiciler kredi borçlarını 3 ya da 6 ay sonra ödemeye başlayacaklardır. Üstelik olarak ertelemeli kredi kullandıran bankaların tüketicilerden ekstra bir şartı da bulunmamaktadır. Çünkü tüketici hangi kredi çeşidi için başvuruda bulunursa banka bir tek o kredinin kullanımına dahil gerekli olan tüm evrakları istemektedir. Kara listede yer almayan ve özellikle kredi notu yüksek olan tüm bireyler ertelemeli kredi kullanabilmektedir.

Ertelemeli Kredi Nedir?

Çekilen kredi ürününün ilk taksit ödemesi belirlenirken miktarın, ödenmesi gereken tarihten itibaren daha ileri bir zaman itibariyle ötelenerek vadesinin değiştirilmesine ertelemeli kredi denilmektedir. Özellikle de kredinin çekildiği tarihten itibaren bir ay sonraki ödeme gününde ilk taksiti yatıramayacak olan tüketiciler tercih etmesi gereken bir finansmandır. Ertelemeli kredi sayesinde borcunuza ait ilk taksit tarihini ister 3 ay ister 6 ay sonrasına kadar değiştirebilme hakkınız vardır.

3 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

Normal standartlara göre çektiği kredinin ilk aylarını ödemesiz olarak geçirmek isteyen normal tüketicilerin yararlandığı kredi türüne 3 ay ertelemeli kredi ismi verilmektedir. Bankalar müşterilerin talebi üzerine 3 aya kadar ilk taksitin ödeme tarihini değiştirerek, kredi kullanım tarihinden sonraki aylarını ödemesiz olarak sağlamaktadır. Bu kredi türünde avantajlı bir konuma geçiren husus ise ertelemeli kredinin özellikle konut, taşıt ve bireysel ihtiyaç kredileri olmak üzere tam geçerlidir. Ayrı olaraktan da ödeme kolaylığının yanı sıra faiz oranlarını ile öteleme imkanı sunan bankalarda bulunmaktadır. Hatta bazı bankalar 3 ay ertelemeli kredi başvurusunda bulunan tüketicilerin kredi notuna bakarak, yüksek puana sahip olan çok daha düşük faiz oranıyla kredi imkanı da sunmaktadır.