Ev Hanımları İhtiyaç Kredisi Alabilir Mi?

Bankalar, geçtiğimiz yıllar içerisinde faaliyete geçirdiği ev hanımlarına ihtiyaç kredisi verme işlemi ile çalışmayan olarak nitelendirilen ev hanımlarına büyük bir ayrıcalık sunmaya başlamışlardır.

Ev Hanımları İhtiyaç Kredisi Alabilir Mi?

Birçok kredi tipi ve ayrıcalığa sahip olan bankalar, bu kredi tiplerini müşterilere tanıtsalar da istedikleri kredi kullanımlarına ulaşamamaktadırlar. Bu nedenle kredi türlerini farklılaştırıp potansiyel müşteriler aramaya başlamışlardır. Ev hanımlarını da hesaba katarak farklı bir atak yapan bankalar, çalışmayan ev hanımları için düzenledikleri kredi türünü sunmuşlardır. Bu kredi kapsamında ev hanımlarının karşılık olarak ekonomideki paylarının artırılması ve bu sayede ekonomiye olan katkılarının da artırılması hedeflenmiştir. Bankaların sunduğu bu imkanın yanında devletin de ev hanımlarına sunduğu bazı kredi türleri bulunur. Bu kredileri kullanmak için ev hanımları, ihtiyaç kredisi veren bankaların internet şubelerinden, müşteri temsilcilerinden ya da banka şubelerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ev hanımları, eşlerinin maaş bordrolerini bankaya göstererek ihtiyaç kredilerini karşılayabilirler. Bankalar ise maaşa göre ihtiyaç kredisini 24 aya kadar taksite bölebilir ve ödeme imkanını genişletebilirler. Bazı bankalar, ev hanımlarına ayrıca bireysel kredi özellikleri ile eş değer kredi imkanları sunabilirler. Ev ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, taşıt kredisi hatta konut kredisi gibi seçenekler de sunabilirler.

Bankalar ayrıca gelir belgesi olmadan da kredi verme imkanı tanır. Bu bankalardan herhangi birine mesaj yoluyla ya da internet uygulamasından başvurduktan sonra gelen kredi ön onayından sonra başvurdukları bankaya gidip kredilerini çekebilirler. Kredi limitlerini ve ödeme şekillerini seçmelerinin ardından ihtiyaç kredilerini kullanmaya başlayabilirler.

Ek olarak ev hanımları, kefil gösterme yoluyla da ihtiyaç kredisi alabilirler. Fakat eşlerinin başka bir bankada kredi borcu ödemeye devam ediyorsa bankalar kredi vermezler. Bu durumda da ev hanımları hala krediye ihtiyaç duyarlarsa kendilerine ait herhangi bir taşınmaz mülkü gösterip ipotek etme karşılığında kredilerini çekebilirler. Bu ipotek edilebilecek taşınmaz mülk, ev, araba, arsa gibi mülkler olabilir. Banka ise bu durumda gelir belgesi olmaksızın ev hanımlarının başvurularını onaylarlar. Aynı zamanda kira geliri sahibi olan ev hanımları da kontrat sözleşmesini bankalara gösterip ihtiyaç kredisi alabilirler.