Ev Hanımlarına Kredi

Dünyadaki en zor meslek nedir diye sorulduğunda aklımızdan yüzlerce şey geçer ama neredeyse hiçbirimizin aklına ‘Ev Hanımı’ gelmez. Ev hanımı iseniz özellikle bankalarla ile ilgili ilişkilerinizde tercih edilmeyen müşteri grubuna girersiniz. Özellikle ev hanımlarına kredi vermek konusunda istekli olan çok fazla banka bulamazsınız. Maalesef ev hanımlığı meslek değildir çünkü düzenli bir gelir sağlamaz ve çalışma saatleri yoktur ancak en yorucu iştir aslında.

İş ve çalışmak dendiği zaman herkes sigortalı, çalışma saatleri olan ve belirli bir gelir getiren meslekleri düşünürler. Ev hanımlığı, sigortasız, mesai saati belli olmayan ve hiçbir zaman bitmeyen işler silsilesini yaşamaktır.

Bir ev hanımı herhangi bir ihtiyacı için kredi başvurusunda bulunduğu zaman çoğunlukla kefil engeline takılır. Kefilsiz ihtiyaç kredisine başvurması durumunda da maaş bordrosu ya da gelir belgesi beyan edemediği için reddedilmektedir. Bankalar bu tür durumlarda ev hanımlarına kredi verebilmek için eve gelir getiren kişinin kefil olmasını talep edeceklerdir.

Ancak kredi başvurusu sırasında mal beyanında bulunulması, ev hanımlarına kredi verilme şansını artırır. Kredi başvurusu sırasında sahip olduğunuz mallara ait tapuların evraklara eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca sahip oldukları bir kira gelirleri varsa bu durum da ev hanımlarına, kredi başvurularında yardımcı olacaktır. Kira gelirini belirtirken sahip olunan gayrimenkulün tapu fotokopisinin de eklenmesi gerekmektedir.

Kredi başvurusu değerlendirmelerinde bankalar kredi başvurusunda bulunan kişinin hakkında ne kadar çok detaylı bilgiye sahip olurlarsa krediyi alacak olan kişinin şansı o oranda yükselir. Özellikle ev hanımlarına kredi veren bankalar detayları daha fazla göz önünde bulundururlar. Başvuracağınız bankada bir mevduat hesabınızın olması aynı zamanda faturalarınızın bu hesap aracılığıyla ödenmesi ya da sahip olduğunuz kredi kartının ödemelerinin düzenli yapılıyor olması da göz önünde bulundurularak yapılacak değerlendirme kredi alma şansınızı yükseltecektir. Bankanızın size verdiği kredi kartı limiti düşük olsa bile zaman içerisinde banka tarafından size sunulacak olan düşük limitli kredi olanaklarından yararlanabilirsiniz.

Kredi almadan önce ev hanımlarına kredi veren bankalar ile ilgili araştırma yapmanız hayal kırıklığına uğramanızı engeller. Maalesef her banka ev hanımlarına kredi vermemektedir. Dönem dönem yapılan kampanyaları takip edebilirsiniz.