Ev Kredisi Almadan Önce Yapılması Gerekenler

Yıllarca çalışıp, en temel ihtiyaçlarınızdan bile kısarak, para biriktirip, üzerine de emekli maaşlarından ekleyip ev sahibi olma dönemlerini herkes hatırlıyordur. Birikim yapmaya çalışırken bir yandan da ev kirası ödemek ve üzerine ev sahiplerinin sıkıntısını çekerek zor zamanlar geçirildi. Ebeveynlerimiz için mal sahibi olmanın altın kuralı, uzun yıllar birikim yapmaktı ancak değişen sistem uzun zaman beklemenizi gerektirmiyor. Bankaların sunduğu ev kredisi seçenekleri ile sizde hayalinizdeki eve genç yaşta sahip olabilir, hayata 1-0 önde başlamanız mümkün. Bu durumda ilk yapılması gereken satın alınacak eve karar verilmesidir. Bunun devamında ise bankaların konut kredisi faiz oranları araştırılmalı, en uygun konut kredisi bulunmalıdır.

Ev Kredisi Almadan Önce Yapılması Gerekenler

Evlenmeden önce bir ev sahibi olmak hayata 1-0 önden başlamak anlamına geliyor. Çoğu ebeveyn bir miktar peşinatı karşılayarak ev kredisi başvurusu yapıyor ve çocuklarını ev sahibi yapıyorlar. Özellikle bahar aylarında yoğun bir şekilde ev kredisi reklamlarına maruz kalıyoruz ve kredi almak için niyetli olanların aklı bir hayli karışıyor.

Ev kredisi almadan önce ilk yapılması gereken, ev satın alırken ödenecek olan peşinatın ayarlanmasıdır. Bu miktar yaklaşık olarak eve ödenecek bedelin %20-25′ini içerir. Bu nedenle konut kredisi almadan önce peşinat olarak bir miktar nakit paraya ihtiyacınız olacak.

Ev kredisi almadan önce aynı zamanda tüm bankaların kredi faiz oranları iyice araştırılmalı, herkesin kendi bütçelerine en uygun krediyi seçmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kredi ödemeleri zorlu olur. Bunun devamında da kişiler banka kara listeye düşer ve ilerleyen süreçlerde kredi almaları zorlaşır.