Halk Bankası’ndan 120 Ay Vadeli Kentsel Dönüşüm Kredisi Kampanyası!

Afet riski taşıyan konutları için Halk Bankası, müşterilerine özel avantajlı faiz oranları ile Kentsel Dönüşüm Kredisi imkanı sağlıyor.

Kentsel dönüşüm kredisi ile müşterilerinin güvenli bir yaşama adım atmalarını sağlayan Halk Bankası, kredi kampanyası kapsamında müşterilerinden tahsis ücreti almıyor.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yahut en genel ismiyle bilinen Kentsel Dönüşüm Kanunu çerçevesinde riskli durumda olan yapıların daha güçlü ve dayanıklı hale getirilmesi için yıkılır yahut yapılar tekrardan inşa edilir. Buna kentsel dönüşüm denir. Riskli yapılarda oturmak hayati anlamda risk taşıdığı için mutlaka dekora edilmesi, restorasyon yapılması ya da  yıkılması gerekir. Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan Riskli Alanlarda bulunan yapılar ya da teknik raporlarda belirtilen risk altında bulunduğuna dair tespit yapılan dönüşüm kapsamında değerlendirilir. Vatandaşlar eğer oturdukları yapının riskli olduğunu düşünüyorlarsa tespit yaptırmak için ilgili kurumlara bildirmeleri gerekmektedir. İlk aşamada tespit yapılır. Başvuru için oy birliğine gerek yoktur. Kat maliklerinden birinin riskli bina için kentsel dönüşüm yapılmasına dair başvuru yapması geçerli olmaktadır.

Halk Bankası da bu kapsamda riskli yapılar için kentsel dönüşüm kredisi kampanyası düzenlemiştir. Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmak için banka şubelerine başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Halk Bankası kentsel dönüşüm kredisi faiz oranları yüzde 0,71’den başlamaktadır. 120 ay vadeli kentsel dönüşüm kredisi imkanı sağlayan Halk Bankası, 60 aya kadar yüzde 0,71, 61 ile 120 ay arasındaki vadelendirmelerde yine yüzde 0,71 oranında faiz uygulamaktadır. Kentsel dönüşüm faiz oranları kredi tutarına ve vade süresine göre değişkenlik göstermemektedir. Devlet de yüzde 0,33 oranında destek çıkmaktadır.