Halkbank Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir eve sahip olmak için pek çok imkan vardır. Bunlardan biri de bankaların düzenlediği konut kredisi kampanyalarıdır. Konut kredisi kampanyalarından yararlanmak için bazı şartlar vardır. Bu şartlar bankadan bankaya değişir. Yine benzer şekilde sağlanan imkanlar da banka özelinde farklılıklar gösterir.

Dönem dönemde bankalar kredi kampanyası yarışlarına girerler. En uygun konut kredisini vermek için faiz oranları düşük, vade süreleri uzun tutulur. Halkbank’ta bu çerçevede konut kredisi sunuyor. Ancak bu krediden yararlanabilmek için şartları yerine getirmek gerekiyor. Şimdi Halkbank Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır? sorusunun cevabına bakalım.

Halkbank Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu krediden yararlanabilmek için konut sigortası ile zorunlu deprem sigortasının yapılması gerekmektedir. Bu ücretler evden eve değişir. Bu nedenle hesaplamasının yapılması tam doğru olmaz. En doğru hesaplama için bankaya gitmeniz gerekmektedir.

Ayrıca konut kredisi temin edebilmek için alınan evin üzerine ipotek tesisi konulur. Bu bankanın lehine olan bir durumdur. Yani eğer ödemeleri yapamaz duruma gelirseniz banka elinizden evi alır. Ancak ödemelerin tamamını bitirirseniz, ev sizin olur.

Peki başvurular nasıl yapılır? Başvurular Halkbank şubelerinden yapılır. Banka konut kredisine ilişkin belgeler ister. Belgeleri eksiksiz getirmeniz gerekir. Bireysel ihtiyaç kredisinden istenilen belgelere ek olarak konutun tapu fotokopisi de getirilmelidir. Ayrıca kesinlikle düzenli bir gelirinizin olması gerekir. Düzenli geliri olmayan bireylere ne konut kredisi ne de ihtiyaç ya da taşıt kredisi verilir. Düzenli gelir banka için iyi müşteri demektir.

Eğer evin tapusu yok ise kat irtifaklı tapu ile beraber yapı kullanım izin belgesi getirilmelidir.

Ödeme planları düzenlenirken doğru plan yapmaya dikkat edin. Çünkü yanlış yapılan konut kredisi ödeme planlarında bireyler ilerleyen süreçler bankalar ile problem yaşıyorlar. Bunun sonucunda ise bir sonraki kredi alımları daha zor hale geliyor.