Hesap Numarası ve Müşteri Numarası Bankamatik Kartın Neresinde Yazar?

Bankamatik kartları bankalar tarafından müşterisine verilen kartlar olarak bilinir. Bankamatik kartları atm vasıtasıyla çalışan ve içinde para oluna kullanabileceğiniz kartlar arasında yer almaktadır. Kredi kartından farklı olarak hesap kartlarında limit bulunmamaktadır Ancak bazı bankalar müşterilerine zor durumda kalınca kullanmaları için küçük limitler koymaktadır. Kişiler de zor durumlarında bu kartları kullanmaktadırlar. Bankamatik kartları çok basitçe paranız olunca çekebileceğiniz, yatırabileceğiniz, yatırım amaçlı kullanabileceğiniz kartlardır. Bazı kişiler yanlarında nakit taşımak istemezler. Bu sebepten ötürü paralarını hesaplarına yatırmayı tercih etmekte v buradan alışveriş yapmak amacıyla kullanmaktadırlar. Kişilere para göndermek için kendisinin hesap numarası ya da IBAN numarasını bilmek durumundayız.

Her banka, müşterisi bankayla çalışmaya başladıktan sonra müşterisinin kullanması için kendisine bir müşteri numarası tanımlamaktadır. Bu müşteri numarası gerek müşterinin şubeler aracılığıyla müşteri numarasını girerek çok kolay bir şekilde işlem yapma yetkisi kazanmaktadırlar.

Müşteri numarası kişinin internet şubede de hızlı işlem yapmasını sağlamak ya da cep şubelere girişin çok daha kolay olmasını sağlamak amacıyla müşteriye verilmektedir. Müşteriler kendilerine ait olan bu numarayla çağrı merkezleri aracılığıyla da kolayca işlem yapabilmektedirler.

Hesap numarası ise kişinin hesabına para aktarılması için gerekli olan numaraya denir. Bu numara sayesinde kişinin hesabına para aktarılır ve kişi buradan hesap numarasıyla çok kolay bir şekilde işlem yapabilmektedirler. Hesap numarasını bildiğiniz kişinin hesabına para gönderebilirsiniz. Hesap ya da ibanı bilmeden bir kimseye para gönderimi mümkün değildir. Bu da hesap numaralarını son derece önemli kılmaktadır.

Bazı durumlarda hesap numarası yanlış gönderdiğinden ötürü para yanlış banka hesabına dahi gitmektedir. Kartların birçoğunun üzerinde hesap numarası yazmaz. Hesap numarasına ancak cep ya da internet şube aracılığıyla ulaşılır Hesap numarasına ulaşmak isteyen kişi bu numaraya cep şube üzerinden bakmaktadır. Bunun dışında kişiler kartları olmaksızın yalnızca adlarna tanımlı olan hesap numaralarına para yatırabilmekte ya da bu parayı çekebilmektedirler. Bunun için önemli olan noktalar arasında ise adınıza tanımlı olan bu numarayı bilmeniz yeterli olacaktır