Kredi Kartımı Kaybettim! Ne Yapmalıyım?

Kredi kartlarının günümüzde yeri oldukça fazladır. Gerek ev ve araba satın almak için gerekse tatile çıkmak, beyaz eşya almak ya da düğün yapmak gibi çeşitli pek çok sebeplerden dolayı çok fazla kullanır olduk. Nakit kullanmak yerine kredi kartı kullanmayı tercih ediyoruz.

Bankaların dönem dönem düzenledikleri kredi kampanyaları ile birlikte biriktirilen puanlar bazı durumlarda çok işimize yarıyor. Örneğin; alışveriş yaptığımızda biriktirdiğimiz puanları kullanıyoruz.

Anca günümüzde çok fazla yeri olan kredi kartına sahip olmak belli başlı şartları yerine getirmek gerekiyor. Örneğin; gelir durumumuzu belgeleyebilmemiz istenmektedir. Ayrıca yaptığımız tüm ödemelerin düzenli olmasıdır. Kart başvurularında banka bunların hepsinin değerlendirmesinin yapıp, kredi kartı vermektedir.

Peki kredi kartınız var ve kaybetttiniz, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Tüm detaylar haberimizde…

Kredi kartınızı kaybetmeniz durumunda yapmanız gereken ilk şey bankanızı aramak olmalıdır. Eğer telefon bankacılığı kullanıyorsanız işlemleriniz biraz daha hızlı gerçekleşmektedir. Yani bankanın numarasını bulmakla vakit kaybetmek yerine direkt olarak arama yapıp, ilgili birime bağlanabilirsiniz.

Kredi kartınız için kapatma talebinde bulunabilir ve yeni kart isteyebilirsiniz. Bu durumda yeni kart çıkar ve kart numaranız değişmiş bir şekilde elinize ulaşır. Güvenlik kodu sıfırlaması yapılır ve yeni kod tanımlaması yapılır.

Ayrıca bankalar kredi kartınızı en son ne zaman nerede kullandığınızı, ne kadarlık harcama yaptığınızı sorarlar. Bunun nedeni ise; kartın kaybolması sonrasında kartınızla herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığıdır. Eğer kredi kartınızdan sizin bilginiz haricinde bir işlem yapılmış ise kartınızın sigortasına ilişkin olarak son 24 saat içinde yapılan 150 TL ve üzeri tutarlardan siz sorumlu olmazsınız. Ayrıca bankanız sizinle bu kapsamda anlaşma yoluna gitmez ise Cumhuriyet Savcılığı‘na da kartınızın kaybolduğun dair gidebilir, hukuki süreç başlatmak için talepte bulunabilirsiniz.