Hoş Geldin Faizi Ne Demek? Ne Kadar Uygulanır?

Bankalar, vatandaşların oluşturdukları birikim hesaplarını kendi bünyelerine taşımak için çeşitli kampanyalar düzenlerler.

Bu kampanyalardan biri de mevduat hesapları içindir. Mevduat hesaplarını kampanyayı düzenleyen bankaya taşıyan vatandaşlar bir süre daha avantajlı faiz oranları ile birikim yaparlar. Bu faizlere Hoş Geldin Faizi denilmektedir.

Hoş Geldin Faizi, vatandaşların mevduat hesaplarını ilgili bankaya taşımaları sonucunda ve o bankadan mevduat hesabı açmaları neticesinde uygulanan bir faiz çeşididir. Hoş Geldin Faizi normal şartlarda uygulanan faiz oranlarına göre biraz daha yüksek olmaktadır. Söz konusu bu faiz oranının uygulanma süresi ise bankadan bankaya göre değişir ancak genel olarak 3 ay ile 4 ay arasında olmaktadır.

Hoş Geldin Faizinin uygulandığı kampanyalar belirli bir limit çerçevesinde gerçekleşir. Aynı zamanda bankaların amacı ise müşteri portföylerini daha fazla genişletmek ve bünyelerinde çok daha fazla mevduat hesaplarının bulunmalarını istemeleridir. Kredi ya da kredi kartı alarak bankaya borçlu olan müşteriler değil de yatırım, geleceğini düşünen, geleceğine birikim yapmak isteyen müşteriler bankalar tarafından çok daha önemlidir. Yani bu müşteri tipleri bankaların en çok tercih ettiği müşteri portföyü olmaktadır.

Hoş Geldin Faizi Bitince Ne Olur?

3 ay ile 4 ay arasında uygulanan bu faiz oranları bankadan bankaya göre değişir. Bu süre sona erdiğinde ise faiz oranlarında düşüş meydana gelir. Ancak yine bu süre zarfında yatırımlarınıza faiz işlenmeye devam etmektedir. Bankayla görüşmeleriniz sonrasında yatırımınızın vadesiz hesaba aktarılması yahut otomatik olarak yenilenmesi gibi taleplerde bulunabilirsiniz.