İhtiyaç Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kredi, belli bir süreliğine bir kişiye verilen, anlaşılan vade sonunda faizi ile geri alınan finansmandır. İhtiyaç kredileri genel olara gerçek kişilerin faydalandığı kredi türü olarak tanımlanmaktadır. İhtiyaç kredileri teminat istenmeden bireylerin aylık gelir durumları baza alınarak banka ile çalışmasına bakılarak sağlanır. Genel olarak 36 ay ya da 48 aya kadar verilir. Teminat olmadığı durumlarda kredi riski yükseleceği için faiz oranları da diğer kredi ürünlerine göre daha yüksektir.

İhtiyaç Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Aylık maaşınızın ortalama olarak 12 ile 15 katı arasında değişen katı kadar finansman alırsınız. Ancak maaşa ek olarak ek geliriniz var ve bunu belgeleyebiliyorsanız bankalar kredi tutarlarını biraz daha artırabilirler.

Daha uzun vadelerde kredi imkanından yararlanmak için bankalar ipotek tesisi için mal beyanında bulunmanızı isterler. Kendi üzerinize olan konut, iş yeri, arsa, arazi ve benzeri gibi gayrimenkulünüz var ise ihtiyaç kredisi başvurusu sırasında tapu getirmeniz karşılığında daha uzun süreli vadelerde kredi alabilirsiniz.

Aylık kredi ödemeleri aylık maaşınızın yüzde 50’sini geçemez. Bu nedenle kredi taksitlerinizin ödeme planları düzenlenirken bu husus dikkate alınır.

Eğer önceli dönemlerinde başka bankadan kredi almış ve ödemelerde aksaklık yaşadıysanız, banka sizden kefil isteyebilir.

Hayat sigortası, ferdi kaza sigortası ve benzeri gibi sigortaları bazı bankalar zorunlu tutarken bazı bankalar müşteriye bırakmaktadır. Bu nedenle başvuru sırasında bunu öğrenmelisiniz.

Bankalar dönem dönem ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenlerler. Bunları takip ederseniz daha uygun faizli ihtiyaç kredilerinden yararlanabilirsiniz.