İnternet Bankacılığı ile Neler Yapabilirsiniz?

Gelişen teknoloji her alanda kolaylık sunmaya devam ediyor. Bu alanlardan birisi de şüphesiz ki internet bankacılığı oldu. Geçmiş zamanlar da banka bazlı işlemlere çözüm bulmak için şubeye gitmek ve sıra beklemek zorundaydık. Üstelik çalışan kişiler için iş yerinden izin alma başlıca olmak üzere birden fazla sorun yaşanıyordu.

İnternet Bankacılığı ile Neler Yapılır?

Neredeyse artık tüm bankaların internet bankacılığı hizmeti var. Tüm para transfer işlemleri, yatırım, kredi ya da kredi kartı borç ödeme, aynı şekilde başvuru, fatura tahsilatları ve daha nice işlemlerinizi tek bir tıkla tamamlamanız mümkün. Benzer şekilde internet bankacılığı üzerinden kredi başvurusu yapmak da mümkün. Bazı bankalar mobil bankacılık üzerinden kredi başvurularını kabul etmekte. Kredi başvurusunun onaylanması durumunda ise bankadan bankaya değişmek suretiyle ya kredi direkt olarak hesaba geçer ya da kredi evraklarının imzalanması için banka şubesine gidilmesi gerekmektedir.

İnternet Bankacılığı Giriş İşlemleri Nasıl Yapılır?

İnternet bankacılığı hizmeti almanız için müşteri numaranız ya da T.C kimlik numaranız, parola yardımı ile giriş yapmanız gerekiyor. Güvenlik açısından şifresiz girişlere izin verilmemektedir. Eğer daha önce internet bankacılığı kullanmadıysanız, şifreniz yoksa ya da var olan şifrenizi unuttuysanız bankanın günün her saati hizmet veren telefon bankacılığını arayabilirsiniz. Buna ek olarak bankanın resmi internet adresinde yer alan parola işlemleri bölümünden de şifrenizi alabilirsiniz. Aynı zamanda bankaların müşteri hizmetlerini arayarak da şifrenizi yenileyebilir ya da yeni şifre talep edebilirsiniz.