Kefilin Borcu Benim Kredimi Etkiler mi?

Bankaların kredi olanaklarından yararlanabilmek için en önemli şart olan kredi skorunun iyi durumda olmasıdır. Kredi findeks notu, başvuru durumunda krediye ret ya da onay gelmesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle kredi skorunun düşük olmaması kredi başvurusu yapmak isteyenlerin faydasına olacaktır. Kredi skorunu arttırmak ilerde kredi alma konusunda kolaylık sağlayacaktır.

Kredi Skoru Nasıl Artırılır?

Bankaların verdiği kredi kartı limitlerini sonuna kadar doldurulmaması gerekir. Banka ne kadar az harcama yapmışsanız karta o kadar ihtiyaç duymadığınızı ve kredi ödeme konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi görmektedir.

Kredi kartı borcu ya da kredi ödemeleriniz için otomatik ödeme talimatı verilmesi kredi notunu artıran etmenler arasında yer alır. Unutkanlıktan geç ödenen borç ilerde toplanıp kredi almada sıkıntı yaratabilir. Otomatik ödeme talimatı verilmesi ise bankalar tarafından borçların aksanmadığını, zamanında ödeme yapıldığını göstermektedir.

Kullanılmayan gereksiz kredi kartlarını iptal edilmelidir. Boş yere kredi kartı taşımak veya yanında bulundurmak yarara değil, zarara olabilir.

Bankalar kredi skorunu hesaplarken tüm kredi ve kredi kartı başvurularınızı kontrol ettiğinden sık sık kredi ve kredi kartı başvurusu yapmış olmanız puanınızı düşürecektir.

Kişi sadece kendi kredisinden değil kefil olduğu kişinin kredisinden de sorumludur. Kefil olunan kişi borcunu ödemede gecikirse bu sizin kredi puanınızı da etkiler. Bu yüzden güvenilir insanlara kefil olun.