Konut Kredisi Zamanında Ödenmezse Ne Olur?

Konut kredisinin iki defa üst üste ödenmemesi durumunda, ev kredisi sahibine banka tarafından ihtar gönderilir. Kredi sahibi bir ay içerisinde ödemeyi gerçekleştirmezse, krediyi sağlayan kuruluş evin satış işlemlerine başlayabilir. Satış işlemi sonrasında elde edilen miktar ana borç için yeterli gelmezse, kalan miktar ev kredisini alan kişiden talep edilir. Konutun değeri, kalan ana paranın borcundan fazla olursa aradaki farklılık ev kredisi sahibine ödenir.

Hayallerdeki eve sahip olmak bu kadar kolay ancak, her şey eve karar vermek, peşinatı denkleştirmek ve ev kredisi için başvurmakla bitmiyor. Konut kredisini aldıktan sonra sizi aylar boyunca ödenmesi gereken ev kredisi taksitleri bekliyor. Gelir-gider dengesinin iyi bir şekilde ayarlanması, kredi kartı harcamalarına dikkat edilmesi, yüksek fiyatlı alışverişlerden kaçınılması gereken uzun soluklu bir sürece girilmektedir. Günümüzde aynı anda iki kredi ödeyen ve zaman içerisinde kredi borçlarının altından kalkamayan ve parçalanan ailelerin haberlerini almaktayız. Özellikle yeni evli çiftler arasında ev kredisinin yanında alınan otomobil kredileri buna bir örnek olabilir.

Bu nedenle de kredi başvurusunda bulunmadan önce herkesin bütçesine en uygun ödeme planlarını oluşturması gerekmektedir. Aynı zamanda en uygun kredi veren bankaların faiz oranlarının iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Maaş alınan bankadan kredi çekmek çoğu zaman avantajlı olmaktadır. Maaş alınan bankaya kredi başvurusu yaparak bireyler hem bütçelerine en uygun ödeme planlarını hazırlayabilirler hem de banka çok daha fazla kolaylıklar sağlabilir.