Kredi Kartı Borcu Ödeme! Kartlı ve Kartsız Ödemeler

Kredi kartları insanlar için artık günümüzün vazgeçilmezleri arasında. Son verilere göre 60 milyona yakın kredi kartı bulunuyor. Kimi kredi kart borçlarını düzenli öderken, kimi ödeyemiyor ve bankalarla, avukatlarla boğuşuyor.

Kredi kartı borç ödemeleri için bankalar tarafından alternatif yollar bulunmaktadır. Bu yollar arasında en aktif kullanılanı ise ATM’lerden gerçekleştirilen ödemeler. ATM’lerden de 2 aktif ödeme yöntemi bulunuyor. Bu yollar;

  • Kartlı ödeme
  • Kartsız ödeme

Eğer kartınız yanınızdaysa ATM’lerden kolay bir ödeme yapabiliyorsunuz. Kartınızı ATM’ye yerleştirdikten sonra “Kredi Kartı” seçimini yapıyorsunuz, daha sonrasında Kredi Kartı Bilgileri’nden ya da doğrudan ana ekranda bulunan “Borç Ödeme” butonlarına basarak ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kartsız ödemelerinizde ise ATM’de “Giriş” tuşuna basarak, kartsız ödeme seçeneğini seçtikten sonra, ödeme yapmak istediğiniz kredi kartı bilgilerini giriyorsunuz.

ATM’lerden ödemenin yanı sıra, bankada kayıtlı hesap kartınız varsa “İnternet Bankacılığı”nı kullanarak ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. “İnternet Bankacılığı”nı kullanabilmek için ise hesabınızın aktif edilmesi gerekli. Bu işlemi de bankanızın internet sitesinden yapabilirsiniz.

Fakat ödeme işlemlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Bunlar;

En az asgari tutarını ödemek. En az asgari tutarı ödenmeyen hesaplar o ay ödenmemiş sayılıyor ve üst üste 3 ay üst üste bu ve benzeri yolla en az asgari tutarı ödenmeyen kredi kartları kullanıma kapatılıyor ve “İdari Takip” başlıyor.

Eğer her ay, ödeme süreleriniz içerisinde kredi kartı ödemesini gerçekleştirmediyseniz, ödeme yaptığınızda hesap kullanımınız bir sonraki gün aktif oluyor. Örneğin 1 ay kredi kartı borcunuzu ödemediniz. Sonraki ay ödeme günleri içerisinde ödeseniz bile hesabınızı kullanabilmeniz ancak bir sonraki gün aktif oluyor.