Kredi Kartı Çıkmıyor, Ne Yapabilirim?

Yaptığımız ödemelerde yanımızda nakit para taşımak yerine kredi kartlarını kullanır olduk. Genel olarak bakıldığı zaman maaşlı olarak bir yerde çalışan vatandaşlar çok rahat bir şekilde kredi kartı alabiliyor olsa da asgari ücretler ya da ücretli olarak bir yerde istihdam eden bireyler ile birlikte ev hanımları için kredi kartı çoğu zaman onaylanmaz.

Peki bu durumda ne yapılması gerekir? Detaylar haberimizde…

Kredi kartına sahip olmak ve kullanmak demek aslında yaptığımız ödemelerin büyük bir payını banka aracılığı ile gerçekleştirmek olsa da bu durum bankalar tarafından çok sevilmektedir. Siz bankanın sizin adınıza ödeme yaptığını düşünseniz dahi, bankalar yapılan tüm ödemeleri müşterilerinin hesaplarından kesinti yaptıktan sonra gerçekleştirmektedir. Bunun sonrasında ise bu tutar üzerinden kazanç elde edildiği gibi bunun yanı sıra alışverişlerinizi de kredi kartı ile yaptığınız zaman elde edilen komisyonlarda kazanç olarak yansır. Ancak kazanç sağladığı gibi bankaları zarara da sokabilmektedir.

Bu sebepten ötürü bankalara kredi kartı başvurusu yaptığınız zaman ilk olarak ödemeleri yapabileceğinizi ispatlayabilmeniz ya da birikim hesabınızın olması gerekmektedir.Birikim hesabı için vadeli ya da vadesiz hesap açabilirsiniz. Bu hesap üzerinden diğer ödemelerinizi düzenli ve eksiksiz yapmalısınız. Eğer ödemeleriniz düzenli olursa, banka sizin kredi kartı ödemelerinizi de düzenli yapacağınızı bilecektir. Birikim hesabınız yok ise gelir belgenizin olması gerekmektedir. Eğer düzenli bir gelir sahibi değilseniz yine elde ettiğiniz gelirleri biriktirmeniz gerekmektedir. Yani kısacası bankalar sizin zamanında, eksiksiz ödemelerinizi yapacağınıza inanmaları gerekmektedir.