Kredi Kartı Şifremi Unuttum! Ne Yapmalıyım?

Kredi kartı ve banka kartlarının çok sık kullanılması durumunda şifrelerinin unutulmaz. Ancak dönem dönem kullanılıyorsa kartların şifrelerini unutmak mümkündür.

Kullandığınız kartın şifresini unutmanız aslında normal bir şeydir. Ülkemizde kart şifrelerini unutan çok sayıda vatandaşlar var. Kart şifrenizi unuttuğunuzda ilk yapmanız gereken ilgili bankanın müşteri hizmetleri aramaktır. Yani telefon bankacılığı şubesini aramak.

ATM’ye herhangi bir işlem yapmak için gittiğinizde ve şifrenizi unuttuğunuzda kartınızın şifresini tekrar tekrar girmemeniz gerekmektedir. İptal tuşuna tıklayarak kartınızı geri almanız gerekmektedir. Sonrasında ise müşteri hizmetleri aranmalı ve şifrenizi unuttuğunuzu anlatmalısınız. Eğer ATM’de kart şifrenizi unutup tekrar tekrar deneme yaparsanız kartınız bloke olur ve bir daha kullanamazsanız. ATM kartınızı yutacak ve size vermeyecektir. Bu durumda yazımızda da bahsettiğimiz gibi tekrar şifre denemelerinden kaçınmalısınız.

Müşteri hizmetleri arandığı zaman bankadan bankaya değişmek üzere kart şifresinin değiştirilmesi için pek çok yöntem sunulur. Şifre işlemleri için bazı bankalarda şubeye gidilmesi gerekirken bazı bankalarda internet bankacılığı aracılığı değişmektedir.

Kart Şifresi Nasıl Olmalı?

Kredi kartı ve banka kartı şifreleriniz kolay hatırlayabileceğiniz ve sizin anlamı olan sayılardan oluşmalıdır. Ancak bu sayılar doğum tarihi, evlilik tarihi ve benzeri gibi özel günler olmamalıdır. Sadece bileceğiniz şeyler olmalıdır. Çünkü çantanız, cüzdanlarınız çalındığı zaman tehlikeli olmaktadır. Ayrıca kesinlikle başkaları ile paylaşmamanız gerekmektedir. Özellikle kağıda yazıp, ATM’ye gittiğinizde çıkartıp bakmamanız gerekir.

Şifrenizin ardışık rakamlardan oluşmamalıdır. Böyle şifreler daha kolay öğrenebilinir olmaktadır.