Sanal Kart Nedir?

Kredi kartları doğru bir şekilde kullanıldığı zaman hayatımızı çok fazla kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda çok fazla avantaja da çevirmektedir.

Kredi kartının nakit avans, para puan ya da taksitli alışveriş gibi pek çok avantajları mevcuttur. Bu özelliklerden yararlanan dünyada çok fazla sayıda insan var. Ayrıca bankalarda zaman zaman kredi kartlarına özel promosyonlar çıkartıyorlar.

Ancak kredi kartlarını kullanırken dikkat etmemiz konu limitlerinin kesinlikle sonsuz olmamasıdır. Her kartın belli bir kullanılabilirlik limiti olup, bu limitler bireylerin gelir durumları ile doğrudan etkilidir. Ayrıca kartın kullanımlarında en önemli kriterlerden biri de tüm ödemelerinin zamanında de eksiksiz bir şekilde yapılmasıdır. Şuan da karşımıza çok sık çıkmasa da son zamanlarda kullanılmaya başlanan bir kart türü vardır. Bunun adı Sanal Karttır. Sanal Kart, internet üzerinden yapılan alışverişlerde önlemler almak, riskleri azaltmak için kullanılan bir kart türüdür.

Sanal Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Diğer kartlarda da olduğu gibi sanal kart sahibi olabilmek için bazı koşulları sağlamanız gerekmektedir. Sanal kart sahibi olmak için mevcut durumda kullandığınız bir kredi kartınızın olması gerekmektedir. Sanal kart sadece internet üzerinden kullanımlar için geçerli olduğundan başvuruları da internet üzerinden gerçekleşmektedir. Yani kredi kartınızın internet şubesine tanımlı olması şarttır. Bunun haricinde de bankanızın aynı zamanda internet bankacılığı sistemi kullanması gerekmektedir.

Sanal kartların limitlerin bireyler kendileri belirlemektedir. Ayrıca sanal kart kullanımlarında kredi kartında olduğu gibi yıllık olarak bir aidat ödemesi gerçekleşmiyor, bankaya da herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor.